Flitspaal Wibautstraat: elke 41 minuten een boete

Uit cijfers van RTL Nieuws blijkt dat de flitspalen op de hoek Wibautstraat en Thorbeckeweg op nr. 78 staan op de lijst van “meest actieve flitspalen” in Nederland.

Volgens cijfers van de nieuwszender die zich op gegevens van het CJIB baseert, wordt elke 41 minuten digitaal een boete uitgeschreven op het kruispunt.

Flitspaal 3561 leverde in 2015 “slechts” 120 boetes op voor het negeren van het rode licht maar wel 12.727 snelheidsboetes.

De enige andere top-notering is de flitspaal bij de Guisweg: 83 boetes in 2015 (584e van de 599 palen die in het overzicht zijn opgenomen).

kaart flitspaal

 

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Elke 41 minuten?… BEIDT UW TIJD.

 • Het verbaast me niets, het is ook de gemeente waar ik ooit een politieagent ontdekte die schuilend achter een boom in de middenberm met een laser pistool snelheden controleerde. Hij was vrij jong, dat geef ik toe, maar mijn pief/paf/poef cowboy-indiaantje gedrag stopte toch op aanzienlijk jongere leeftijd

 • Dirk Boet

  Eentje op de hoek Troelstralaan Wibautstraat zetten dan staat deze binnen no time op nummer 1, met al die Verstappens in spé!!

 • derk peeters

  Als je zelf demonstreert voor hoger loon, is het redelijk verknipt om bekeuringen uit te willen delen aan mensen die 6 kilometer te hard rijden.

  • Rob

   Voor 6 km te hard rijden krijg je geen boete. Bij limieten tot 100 km/u wordt er pas beboet als de gemeten snelheidsovertreding 7 km/u is.

  • Bruce

   Mensen mogen zelf weten wat zij doen met hun geld. De een wil per se een breedbeeld tv, de ander geeft het uit aan vakantie, of sigaretten…en sommige mensen vinden het blijkbaar leuk om harder te rijden dan toegestaan. Als dat is wat zij willen doen met hun zuur verdiende centjes, mogen ze van mij hun gang gaan. Overigens valt die 6km/u wel mee; de eerste 3 km/u krijg je gratis vanwege de meetcorrectie, en na daarna geldt meestal ook nog een ondergrens van 4 km/u. Voor 6km/u te hard krijg je dan geen boete (want de 3 km/u die overblijft na de correctie is onder de ondergrens). Als je een boete voor 6 km/u te hard hebt gekregen, is dat nadat er 3 km/u van af is gegaan, en ging het eigenlijk om 9 km/u. En dat kost je dan € 39,-. Ik zou van dat geld liever uit eten gaan ofzo, maar goed, zoals gezegd mag iedereen dat voor zichzelf bepalen…

 • h.kriek

  voor de brug van den uylweg in Zaandam is het 70km na de brug 50km dus binnen 200meter moet je snelheid met 20km naar beneden dit is tot op de brug niet te zien en dan rij je de brug af waardoor je ook snelheid krijgt dan over de kruising
  word het 80km dit is uitlokking
  Zaandam zet voor de brug een bord 50km zodat iedereen weet wat de snelheid is over de brug

  • Boon

   Nee, die 50 begint al bij het IBIS hotel dus alle tijd om het gas los te laten en met 50 over de kruising te gaan. Daarna mag je weer 80.

 • JK

  Ik zeg GPS kastje in auto’s gekoppeld aan maximum snelheid, zodat we niet meer te hard kunnen rijden.

 • De Orkaan

  De gemeente Zaanstad heeft trouwens niks van doen met de fitspaal. Het is een provinciale weg.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *