Foodfestival Zaanbocht terug in 2023

Na een ‘pauze’ van drie jaar is het Foodfestival aan de Zaan terug in de Zaanbocht in Wormerveer in 2023.

Anne en Karen van de Wormerveerse kookwinkel K’OOK! aan de Zaanweg, die het evenement ooit opzetten zijn opnieuw betrokken bij de organisatie. Dat doen zij nu samen met Paul Riteco, van o.a. Brouwerij Hoop en Lab44.

Het festival was ooit opgezet door Anne en Karen. Vanaf 2019 werd het georganiseerd door Marjan Hoffman’s Festivent. In 2020 viel het in het water door corona terwijl de editie van 2021 op het allerlaatste moment werd afgelast. In dat jaar zou het festival ‘corona-proof’ georganiseerd worden, bezoekers moesten voor het eerst een kaartje kopen en ook een negatieve PCR testuitslag overleggen. Dat leidde tot boze reacties, en dat leidde weer tot het afblazen van het plan. Hoffman meldde destijds al dat zij er geen zin meer in had.

Riteco stond al eerder met HOOP-bier op het Foodfestival en met gerechten van De Walvis en Lab 44, en gaat zich dus nu ook actief met de organisatie bezighouden:

“Ik vind het Foodfestival aan de Zaan te waardevol om niet in de oorspronkelijke opzet voort te zetten. Ik heb dus ook als eerste Anne en Karen benaderd met de vraag of zij weer mee willen doen en daar hebben zij positief op gereageerd. Zij richten zich met name op die zaken waarom zij het festival ooit zijn gestart en de meeste lol aan beleven: het inrichten van het Food-aanbod, de muziek, kinderactiviteiten en de social media.

Natuurlijk betrekken we ook andere ondernemers uit Wormerveer en de Zaanstreek erbij. Zo krijgen Café de Kroon en Wijn te Zaanen hun eigen stek op het festival en zijn er ook diverse Zaanse foodtrucks van de partij.

Qua bijdrage aan het Foodfestival zijn wij complementair aan het werk van Anne en Karen. Vanuit onze bedrijven hebben wij een bredere en meer gespecialiseerde groep mensen werken op het gebied van logistiek, regelgeving, financiën, etc., zaken die Anne en Karen juist liever kwijt waren.

Het belangrijkste is evenwel dat we samen weer teruggaan naar de basis en we vanuit de Zaanbocht voor de hele Zaanstreek weer een mooi, gratis en toegankelijk festival voor de komende jaren kunnen bieden.”

Het Foodfestival aan de Zaan vindt in 2023 op 14 juli plaats. Foto: de editie van 2016.

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *