De Belgisch-Marokkaanse ‘haat’-imam Tarik Ibn Ali is betrokken bij de geldinzameling voor de Ar-Rahma moskee in Saendelft. In het filmpje dat in december 2014 voor de inzameling is gemaakt, roept hij op naar de inzamelingsacties in De Blauwe Moskee in Amsterdam te komen op 12, 13 en 14 december, en daar geld voor de nieuw te bouwen moskee te doneren.

Tarik is één van de meest succesvolle fondsenwervers in West-Europa, maar is ook bekend vanwege zijn extreme opvattingen over de Islam. Hij behoort tot de fundamentalistische salafitische stroming binnen de Islam. Hij heeft al grote sommen opgehaald voor moskeeën en steun aan strijders in Syrië.

Shari4Holland
Tarik Chadlioui, zoals hij officieel heet, heeft banden met Sharia4Belgium, Sharia4Holland en Jihadisten volgens EenVandaag. Ook zou hij contact hebben met groepen die aanslagen hebben gepleegd in West-Europa en het Verre Oosten.

Tarik verhuisde met zijn gezin naar Egypte toen in 2010 de niqaab en de boerka werden verboden in België. Ook werft hij fondsen voor World Wide Relief dat in Syrië actief is. Deze organisatie heeft nauwe banden met fundamentalistische groeperingen en zag tot twee maal toe een ‘Gala’ verboden afgeblazen, een maal in Rijswijk, en onlangs in Utrecht.

Kamervragen
In Gouda, waar de El-Wahda moskee, die plaats biedt aan 500 mensen, zou moeten komen, was Tarik ook betrokken bij geldinzamelingen. De betrokkenheid van de radicale Salafist heeft de plannen voor de moskee eerder kwaad dan goed gedaan. Door de dubieuze herkomst van het geld en zijn banden met fundamentalisten heeft de politiek zich tegen de moskee gekeerd.

CDA-kamerlid Peter Omzigt stelde in september 2014 vragen aan minister Opstelten over het optreden van Tarik: “Gaat u, zoals ook aangekondigd in uw eigen landelijke actieprogramma, deze haatzaaiende imam weren uit Gouda en zo ja, met welke middelen?” De minister antwoordde dat wat hem betrof het een zaak van de gemeente Gouda was.

Wervingsfilm
In de wervings-film voor de moskee in Assendelft, ook te zien op de Facebook-pagina van de Ar-Rahma moskee, is de bijdrage van Tarik Ibn Ali vanaf 4:15 te zien. De inzameling bracht € 28.000 op.

Bovenstaande is offline gehaald, hieronder de originele film.

De film bevat nog meer interessante elementen: het leggen van de eerst steen door de initiatiefnemers bijvoorbeeld. Op 2:20 zien we de voorzitter van Kleurrijk Saendelft, Nordin Nassla.

Zaanstad om de tuin geleid
De gemeente Zaanstad voelt zich ondertussen om de tuin geleid door de Stichting Kleurrijk Saendelft. In april 2014 – toen er in feite geen college zat in Zaanstad – heeft men van de gemeente een koopbelofte losgekregen voor het terrein aan de Rode Ring. Dat zou volgens hun eigen zeggen gaan over een ‘multi-cultureel’ centrum. Pas later bleek dat het in feite om de Ar-Rahma moskee ging. Vorige week heeft wethouder Rita Visscher nog een gesprek met de Stichting gehad.

Hieronder het item van EenVandaag over Tarik Ibn Ali en zijn betrokkenheid bij de moskee in Gouda.

sitestat