Geboren in 1992 of eerder? Nu boosterafspraak maken…

Mensen geboren in 1992 of eerder kunnen online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona-boostervaccinatie via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Ook voor hen geldt dat ze gevaccineerd kunnen worden als ze minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie hebben gehad of besmet zijn geweest met het coronavirus.

In de tweede helft van januari moet iedereen van 18 jaar en ouder “de kans hebben gehad een boostervaccinatie te halen” aldus de nieuwste kabinetsplannen.

Vorige week werd de boosterprik-capaciteit in Zaanstreek-Waterland is verder opgevoerd. Er kunnen 42.000 prikken per week worden gezet (10.000 in Zaandam).

Lees ook: Priktempo omhoog, booster-afspraak blijft voor problemen zorgen (GGD-interview)

60-plussers met een late afspraak kunnen dat vervroegen, ze krijgen daarvoor een SMS met een speciaal telefoonnummer waar ze naartoe kunnen bellen.

Tips:

 • Deze website in de gaten houden: daar worden dagelijks rond 11.00 uur de nieuwe leeftijdsgroepen aangekondigd, nu is dat geboren in 1992 of eerder.
 • Niet wachten op de uitnodigingsbrief (die zijn laat verstuurd), maar meteen een afspraak online maken als je jaar aan de beurt is.
 • Ongelukkige tijden voorgesteld bij de 3 opties? Op ‘vorige’ klikken (na het inloggen met je DigiD en invoeren va postcode) en dan weer afspraak maken, dan worden andere plekken en tijden aangeboden.
 • Een iets andere postcode (verder weg van Amsterdam) invullen (PG1 is ‘1506’).
 • Telefonisch afspraak wijzigen is wel mogelijk (ook zonder brief) via 0800 70 70.

Het is niet mogelijk voor partners en mantelzorgers om via een telefonische afspraak om ’toegevoegd’ te worden aan een andere afspraak.

Wie liever belt om een afspraak te maken, moet officieel eerst de uitnodigingsbrief afwachten (maar wij zouden het gewoon proberen op 0800 70 70). Volgens de GGD is er grote achterstand met het versturen van brieven.

Foto: vaccinatie-locatie in Zaandam aan de Pieter Ghijsenlaan (De Orkaan).

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Gerard kraaier

  Nou ja, ben 68 en nog steeds geen boosterprik. Moet wachten van de ggd. Mogelijk 8/1

 • Ben van 1953 moet nog een week wachten dan mag ik ook eindelijk. Kennis van mij is van 1981 die heeft hem al gehad. Het wordt niet goed verdeeld volgens mij. Lang wachten voor je aan de beurt bent hier in Zaandam. Slechte zaak. Die sms komt ook niet?

 • Fred Blijestein

  Ik heb het idee dat heel mensen niet snappen hoe ze een afspraak moeten maken en hun frustratie oa hier afreageren. Helaas kan ik niet uitleggen hoe het nog simpeler zou moeten zijn om een prikafspraak te maken, het kan nl niet eenvoudiger.

 • Piet Zwikker

  Hugo de Jonge twittert er elke dag 2 jaren bij, dat wordt nog spannend of hij het redt tot hij minister van v.g. af is, hij moet nog tot 2004 .Dan moet iedereen van 18 jaar of ouder de kans hebben om een prik te halen. Of het lukt om een afspraak te maken en of de priklocaties het bij kunnen houden is een ander verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *