Volgens nu.nl was het een probleem: het lukt moskeebesturen steeds minder goed om nieuwe moskeeën te te bouwen. Zij baseren zich op het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) dat gesprekken met verschillende koepelorganisaties van moskeeën hield.

Buurtbewoners zijn tegen vanwege de vrees voor parkeeroverlast, terwijl ook angst voor de islam een rol speelt. Er zijn problemen in ongeveer 10 plaatsen, waaronder Zoetermeer, Groningen en Assendelft… Assendelft?

Ja, er gebeurt vanalles in Assendelft. De moskee moet komen aan de rand van Saendelft. Te zien op de omslagfoto van de Facebook-pagina van de Ar-rahma Moskee.

moskee_plan

Op de vorige omslag was al een voorbeeld van de moskee te zien, inclusief artist impression en bouwtekeningen.

moskee_plan2

De moskee Ar-rahma is een “Multicultureel, Sociaal en Religieus Centrum” en heeft een KvK-nummer, een Facobookpagina, een email-adres en een bankrekening. Dat is hard nodig want de moskee houdt zich nu vooral bezig met fundraising.

high tea moskeeIn december was er een benefiet-bijeenkomst die 28.000 euro opbracht. Een eerdere actie leverde 6.500 euro op.

Op zondag 17 februari organiseerde men een Ladies Only High Tea in Amsterdam (rechts de poster) om fondsen voor de bouw van de moskee binnen te halen.

De Stichting die de moskee wil realiseren bestaat vooral uit moslims van Marokkaanse origine.

De Facebook-pagina – opgericht in 2013 – heeft 1400 likes.

Update 11/3/2015

Uit de kadastrale tekening op de Facebook-pagina is af te leiden dat de moskee komt op de Rode Ring waar vroeger de noodschool stond.