Geen poptempel maar huizen aan M.L. Kingweg

De ‘Nieuwe Flux’ komt in ieder geval niet op de plek waar nu nog de O. L. Vrouw van Lourdes aan Ds M.L. Kingweg staat. De kerk was één opties voor een nieuw poppodium maar krijgt een woonbestemming.

Op de website van het Vennenkwartier worden de plannen aangekondigd: “21- statige rij- en hoekwoningen” in prijs vanaf € 330.000.

De straat gaat Kerkven heten zodat het aan de kerk herinnert en in de Vennenbuurt past. Aanvankelijk zouden de woningen al in 2018 in de verkoop gaan. Op de website wordt gemeld dat de inschrijving gestart is en tot 3 december duurt.

Het complex wordt ontwikkeld door Novaform Vastgoedontwikkelaars-West uit Rotterdam. Het is ontworpen door Venster Architekten uit Gouda. De woningen worden verkocht door Bert van Vulpen Makelaars.

Deel dit artikel:

7 reacties op Geen poptempel maar huizen aan M.L. Kingweg

 1. Ruud Hartog schreef:

  De nieuwe flux zou weleens in de Verkadefabriek terecht kunnen komen.
  Train More sluit hun filiaal op 1 februari 2019.

 2. Erik Esteie schreef:

  Vanaf 330 duizend euro…

  • J.Taams schreef:

   Ja Erik vanaf dus…er komt nog wat bij. Ongelofelijk wat een prijzen.

   • Siem schreef:

    Ja Zaanstad is lief voor de vastgoed project ontwikkelaars.
    En de gewone burger? Welke gewone burger.

    • Rienk Spiekstra schreef:

     De vraag is dan natuurlijk wie het kerkgebouw en de grond daaronder verkoopt om daar deze woningen te bouwen. Dat lijkt me niet de gemeente Zaanstad ( om niet te verwarren met de kerkelijke gemeente).

     • De Orkaan schreef:

      In dit geval is een verwijzing naar ‘Zaanstad’ niet geheel ten onrechte. De gemeente is geen eigenaar van de grond maar stelt wel eisen aan het soort huizen, die mogen niet ‘goedkoop’ zijn volgens het Actieplan Poelenburg. Een ander plan aan De Weer werd om deze reden afgewezen. Dat dit plekje formeel in Poelenburg / Peldersveld ligt maar feitelijk aan de Goudkust (waar de Poelenburg-problemen helemaal niet spelen) laten we dan maar even buiten beschouwing.

 3. Paladijn schreef:

  Wat nu? Waarom moet er speciaal in Zaandam naar een poppodium gezocht worden?

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *