Geen Winterschans op Zaanse Schans

De Winterschans, het 14-daagse festijn dat dit jaar voor het eerst op de Zaanse Schans georganiseerd zou worden, is van de baan omdat er “geen mogelijkheden waren om de benodigde begroting rond te krijgen.”

De totale begroting bedroeg € 150.000, daarvan was al € 75.000 door de gemeente Zaanstad toegezegd (de hoogste evenementensubsidie van 2017) terwijl Stichting de Zaanse Schans € 20.000 en Marketing Zaanstad € 10.000 hadden beloofd.

Uit sponsoring en fondsen zou € 45.000 moeten komen maar volgens de Zaanse Schans is de financiering onvoldoende, “een aantal van deze fondsen kwamen niet door, waarmee de begroting niet kostendekkend gemaakt kon worden.”

Ook in 2018 komt er geen Winterschans omdat “de prognoses ongunstig zijn”. De Zaanse Schans doet geen beroep meer op de gemeente Zaanstad voor een subsidie uit het evenementenbeleid.

Directeur Peter-Jan Steenbergen:

“Met het gehele Winterschans team hebben wij met man en macht gewerkt aan een uniek event voor alle Zaankanters en geïnteresseerden. Helaas zal de Winterschans in deze vorm het publiek niet bereiken en dat vinden wij spijtig voor de regio en alle betrokkenen”.

De bedoeling van de Winterschans was een “levend theater midden in de winter op de Zaanse Schans waarbij historie, cultureel erfgoed en Zaanse trots centraal staan.”

Het evenement zou van 21 december 2017 tot en met 6 januari 2018 plaatsvinden waarbij er 40.000 à 50.000 bezoekers werden verwacht.

Foto van photoshoot voor de Winterschans.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Nicky075

  Met alle respect hoor, maar als je met “man en macht werkt” om 45.000 euro bij elkaar te krijgen en faalt dan is er iets grondig mis met de team samenstelling. Als je een project als deze goed vermarkt zou dit financieel en commercieel een succes kunnen worden. Zou mij niks verbazen als er op de achtergrond meer meespeelt waardoor dit project is geklapt. Denk aan een incapabele beleidsvoering en te weinig daadkracht.

  • Ruud (brabozaankanter)

   Waarom heeft u uw diensten dan niet aangeboden aan deze mensen , een gemiste kans lijkt me zo voor een “marketing deskundige”zoals u .

 • Erik Esteie

  Jammer, de subsidie die hier weggegooid is had gebruikt kunnen worden voor het militaire weekend op het Hembrugterrein…

  Dat weekend kostte de gemeente Zaanstad “slechts” 10.000 euro, helaas koos men voor deze sof op de Zaanse schans met een veelvoud aan subsidie

  Mocht het geld wat is gespendeerd weer terug vloeien in de kas van de gemeente dan hoop ik dat(is dit geld nu echt weg?) er volgend jaar serieus moeite gedaan wordt om het militaire weekend weer terug te halen naar het Hembrug terrein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *