Gemeente heeft “zeker 20 panden” Czarinastraat op de korrel

Gister was het voor de tweede keer dit jaar raak in de Czarinastraat, deze keer was er volgens de gemeente “waarschijnlijk sprake van illegale kamerverhuur” en van een brandgevaarlijke situatie.

Het was de tweede controle dit door handhavers, politie en brandweer op overbewoning, illegale kamerverhuur en brandveiligheid.

Eind januari werden al twee panden gecontroleerd waarbij in één pand illegale onderverhuur werd vastgesteld terwijl het andere pand zonder vergunning verbouwd was.

De gemeente meldt dat een “gebiedsgerichte aanpak van de Czarinastraat, een van de prioriteiten uit het Handhavingsprogramma 2017” is. Van zeker twintig panden in de straat heeft de gemeente signalen dat er sprake is van overbewoning en illegale kamerverhuur.

Dat zorgt volgens Zaanstad zorgt voor parkeer-, afval- en geluidsoverlast in de buurt. Ook levert het:

“risico’s op voor de huurders zelf, vaak mensen uit Midden- en Oost-Europa die hier (legaal) werken. Vaak betalen ze hoge huren, waardoor sprake kan zijn van uitbuiting. Bovendien is de vraag hoe het met de (brand)veiligheid is gesteld in de panden. Veel panden worden verwaarloosd.”

Eerder schreef De Orkaan al een artikel over de verpaupering van de Russische Buurt, en dan met name van de Czarinastraat tussen Hogendijk en Menschikoffstraat.

Sinds begin dit jaar zijn extra agenten en gemeentelijke handhavers actief om de (drugs)overlast in de Zilverpadsteeg en omgeving terug te dringen. Vorige week vrijdag nog deed de politie een inval in een pand aan de Czaar Peterstaat na meldingen van omwonenden. Daar werden drie mannen aangehouden vanwege handel in drugs en werd een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *