Gemeentesecretaris ZNSTD worden? Snel solliciteren!

Wie gemeentesecretaris van ZNSTD wil worden moet uiterlijk 18 juni solliciteren. En daarna gaat het in sneltreinvaart: gesprekken op 28 juni en 12 juli. Het benoemingsbesluit moet voor 22 juli genomen worden.

Op 1 september moet de opvolger van Jan van Ginkel aan het werk in de “prachtige werkomgeving in ons moderne stadhuis” aldus de advertentietekst.

De eisen zijn zoals je mag verwachten, weinig verrassend: innovatief, verbindend, krachtig, vliegwiel, visie, samen, verbinding, geduld, daadkracht, resultaatgericht, koers uitzetten, nieuwsgierig, partnership, soepel, respect, tweebenig (?), vertrouwen, geïnteresseerd… en de nieuwe man (m/v):

“weet te manoeuvreren in een veeleisende politiek bestuurlijke omgeving.”

Dat laatste lijkt ons een understatement.

Het salaris is maximaal €130.000,- per jaar. De nieuwe functionaris moet nu al werkzaam zijn “in een (eind)verantwoordelijke functie binnen een politiek bestuurlijke context en beschikken over een academisch werk- en denkniveau.”

Het plaatje boven komt uit filmpje dat we op de wervingssite vonden en dat ons nog niet eerder was opgevallen op het YouTube-kanaal van Zaanstad omdat het daar niet openbaar was gemaakt. Wie denkt dat de serie gemeenplaatsen uit de wervingstekst niet geëvenaard kan worden, moet het hele filmpje maar eens bekijken (en vooral beluisteren).

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Kortom, een man met een onnavolgbare taalvaardigheid die in de renaissance van de overheid tijdens het horizontaal organiseren de spanning tussen stromen en stollen effectief weet te maken en tegelijkertijd een triple helix in elkaar kan sleutelen en dat in 140 twittertekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *