Gerben Eijzinga: “Ik zal voorstemmen”

Over minder dan een week, op woensdag 20 juni mogen wij* onze stem laten horen over de komst van een Cultuurcluster naast station Zaandam.

Wordt het een ‘Ja! Graag!’ of een ‘Nee! Doe maar niet!’?

Om jou te helpen een goede afweging te maken, is De Orkaan deze en komende week een vrijplaats voor de meningen van voor- en tegenstanders. 

Hier de opinie van Gerben Eijzinga, tijdens de vorige raadsperiode fractievoorzitter en lijsttrekker bij Zaanstad voor Iedereen, de opvolger van de ZOG.

Ik zal voorstemmen!

Beste lezer,

Ik zal voorstemmen bij het referendum. Ja, het kost de gemeente veel geld, dat ga ik hier niet ontkennen. Zaanstad is geen rijke gemeente, maar financiën van een overheid werken anders dan van het bedrijfsleven.

Toen het plan Inverdan er lag, was ook ik geen voorstander, ook het centrum heeft veel geld gekost. Het hotel, stadhuis en Gedempte Gracht zijn en gaan nog steeds de hele wereld over.

Dat er voldoende cultuur moet blijven o.a. in Zaanstad-Noord is een feit. Ik hoop/verwacht dan ook dat het nieuwe college hier duidelijk over zal zijn. Ik ben namelijk van mening dat de instellingen juist de krachten kunnen/moeten bundelen.

Ik wens u allen veel wijsheid toe in uw besluit.


Reageren? Graag! (en volgens de regels) maar als je een uitgebreide reactie hebt kan je die ook mailen dan plaatsen wij hem in deze opinie-rubriek.

Lees hier alle bijdragen op de Vrijplaats Referendum.

* Stemgerechtigde inwoners van Zaanstad

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Isolde

    Makkelijk lullen als je zelf in Zaandam woont….

  • Ton van Harlingen

    Zaanstad heeft al een half miljard schuld, maar dat mag nog wel wat hoger volgens Gerben Eijzinga. Als would-be gemeenteraadslid zou hij toch eens wat dieper moeten nadenken over het begrip SCHULD, ook in morele zin, en hoe hij daar vanaf denkt te komen, wie hij er mee opzadelt, en of er überhaupt schuld bestaat zonder straf. Schuldeisers worden crediteuren genoemd. Dat laatste is van het Latijnse werkwoord credere, dat geloven ofwel vertrouwen betekent. Zo komt men tenslotte in theologische gedachten terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *