De kruising van de Zaanweg en de Stationsstraat in Wormerveer is de op drie na gevaarlijkste verkeersplek in de provincie Noord-Holland volgens een peiling van NH Nieuws.

De gemeente Zaanstad in zijn geheel kreeg relatief veel meldingen op zijn bordje: in totaal 155.

Twee weken lang kon iedereen de onveiligste verkeerssituaties van de provincie op de kaart zetten bij het Meldpunt Onveilig Verkeer. Er waren in totaal 1.878 meldingen en 7.944 stemmen.

Deze locatie in Wormerveer kreeg vier meldingen, waar 107 keer op werd gestemd.

De toelichting van één van de melders:

“Sinds de nieuwe inrichting is iedereen hier de weg kwijt, auto, fiets en overig wegverkeer. Al meerdere malen zijn de paaltjes van de verhogingen gereden daar die midden in de weg/draaicirkel van het verkeer zijn geplaatst. Gezien vanaf Wormer richting Zaanbocht zie je als er verkeer voor je zit het paaltje niet, hierdoor pak je al snel het half op de rijbaan staande paaltje mee…. ondoordacht en zeer onduidelijk voor alle verkeersdeelnemers”

Een andere toelichting:

“Auto’s rijden te hard, Gevaarlijk fietspad, Gevaarlijk kruispunt, Onduidelijke/tegenstrijdige verkeersborden, Oversteekplaats/zebrapad onoverzichtelijk. (…) Nieuwe situatie maar iedereen doet nog oude. Wat al voor vele bijna botsingen heeft geleid. Mensen stoppen niet kijken niet en gaan.”