Vanmorgen vroeg, rond 5.00 uur, werd een ambulance opgeroepen om naar een pand aan de Touwslagerstraat in Zaandam te gaan. Een half uur later kwam er een politiemelding ‘steekpartij’ binnen over hetzelfde adres. Een 27-jarige Zaandammer werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Vijf personen werden door de politie aangehouden in een horecazaak aan de Zuiddijk.

Minstens een persoon werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Er werden meerdere personen aangehouden. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. 

UPDATE: 10.30 uur

De politie meldt via een persbericht dat het om een 27-jarig slachtoffer van een steekincident gaat en dat in een horecapand aan de Zuiddijk vijf personen zijn aangehouden. Het begon met een melding van iemand die overlast veroorzaakte waarna op de Touwslagersstraat een 27-jarige man uit Zaandam werd aangetroffen met een verwonding aan zijn hand. Hij zou gestoken zijn door iemand aan de Zuiddijk. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. In het bewuste horecapand aan de Zuiddijk zijn vijf personen aangehouden en ingesloten. Het betreft een 30-jarige zonder bekende verblijfplaats en een 28-jarige, een 23-jarige, een 18-jarige en een 28-jarige Zaandammer.

De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heb jij in de nacht van vrijdag op zaterdag iets verdachts gezien rondom de Zuiddijk en/of Touwslagersstraat? Heb jij camerabeelden? Deel jouw informatie door te bellen naar 0900-8844 of via meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Door Michel Schermer/ Merel Kan – update via persbericht politie