De jongen zat alleen in de boot toen hij langs het spoor voer. Bij het bruggetje naar het station ging het mis. Hij heeft of niet ver genoeg gebukt om eronderdoor te kunnen of is te vroeg omhoog gekomen.

Vanavond, woensdag 15 mei – raakte een jongen gewond aan zijn hoofd, toen hij met zijn boot onder een brug door voer. Het ongeluk gebeurde rond 18.30 uur in de sloot langs station Koog aan de Zaan.

Omstanders hebben het slachtoffer uit zijn boot de kant op geholpen. Politie en een ambulance kwamen naar De Locomotief. De jongen heeft een flinke wond aan zijn hoofd opgelopen en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Onder een slideshow met vier foto’s, klik op pijltjes of swipe (onder de slideshow tikken we door).

Het is al het derde vaarincident in korte tijd. Op zondag 7 april raakte een meisje gewond bij een aanvaring tussen twee boten in het Agathepark in Krommenie. Slechts drie dagen geleden, op zondag 12 mei, raakte de opzittende van een waterscooter gewond doordat hij te vroeg opstond voor een brug in Krommenie. Naar aanleiding van het eerste incident heeft Alex Folla van de POV vragen gesteld over handhaving rondom hardvarende bootjes.

Bijdrage door Michel Schermer