GL-raadslid Suzan Abozyid definitief weg

Twee maanden na haar beëdiging als raadslid voor GroenLinks deed het kersverse lid Suzan Abozyid een (tijdelijk) stapje terug omdat ze zwanger was. Dat ’tijdelijk’ wordt voorgoed.

In een brief aan de leden van GroenLinks meldde ze dat ze na haar zwangerschapsverlof niet meer terugkeert in de raad.

Ze gaat promotieonderzoek doen aan de Universiteit Leiden en om dat te combineren met het moederschap en een raad-lidmaatschap ziet ze niet zitten. Aan de partijleden schrijft ze:

“Helaas moet ik bekend maken dat ik na mijn zwangerschapsverlof niet meer terugkeer als raadslid in Zaanstad. (…) In oktober start ik met een nieuwe baan. Dan start een groot onderzoeksproject genaamd “Dilemma’s of Doing Diversity”. Het kan gezien worden als een vervolg op de master Governance of Migration and Diversity die ik enkele jaren geleden afgerond heb waarbinnen ik een scriptie schreef over de wijk Poelenburg.

Het onderzoek dat ik daarvoor deed sluit naadloos aan op dit project. Binnen dit project ga ik een promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden doen naar de geschiedenis van diversiteitsbeleid in Nederland, wat werkte en niet werkte, en vooral waarom. Dit is mij op het lijf geschreven.”

Ze wilde de fulltime onderzoeksbaan combineren met het raads-lidmaatschap, maar:

“mijn leven is echter op een ander vlak enorm veranderd met de komst van ons eerste kindje. Ik moest daarom een keuze maken. In goed overleg met onze fractievoorzitter heb ik daarom besloten om mijn functie als raadslid neer te leggen.”

In maart trad een geheel nieuwe ploeg aan bij GroenLinks: Wessel Breunesse (lijsttrekker en wethouder), Kivilcim Özmen en Suzan Abozyid. Breunesse werd opnieuw wethouder en is nu opgevolgd door Natascha Stroo. De plaats van Abozyid wordt ingenomen door Jonathan van der Sluis.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *