Een waarschuwing vooraf: “het heeft niets te maken met recyclen (nou ja, bijna niets)”

Maar dus wel met “de realiteit van de klimaatcrisis en milieuvernietiging”. Peter Goldstein, lid van Extinction Rebellion, geeft een online-lezing over de klimaatcrisis: “hoe zit het en wat kunnen we doen”.

Eigenlijk zouden deze lezingen ‘live’ eind maart in Bind, De Groote Weiver en De Fabriek plaatsvinden, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Vandaar dat Goldstein het samen met Geert Kapteijns nu online doet: op maandagavond 18 mei om 19.30 uur, ‘online inloop’ mogelijk v.a. 19.15.

Het is te volgen via Facebook of Zoom. De lezing wordt – als het lukt ook gestreamd op Youtube.

Extinction Rebellion is volgens het persbericht

“een geweldloze sociale beweging en is internationaal actief. Het doel van de Nederlandse tak is om de overheid eerlijk te laten zijn over de immense gevolgen van de klimaatcrisis en ecologische ramp die ons voortbestaan bedreigen, doen wat nodig is om biodiversiteitsverlies onmiddellijk te stoppen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen naar netto nul in 2025, en burgers laat beslissen over een rechtvaardige transitie door een Burgerberaad op te richten dat een leidende rol speelt in de besluitvorming.

Op meer dan 20 plaatsen in Nederland zijn lokale groepen actief. In de Zaanstreek is de groep inmiddels op Facebook aanwezig.

Organisator Peter Goldstein staat boven op foto tussen burgemeester Hamming en Kultuurklutser Jan de Bruin.

de-klimaatcrisis-en-wat-we-er-aan-kunnen-doen copy