Golfkarretjes tegen eenzaamheid: iets voor Zaanstad?

Bejaarde vriendinnen bij elkaar op bezoek laten gaan, mensen die niet meer zelfstandig kunnen winkelen, toch zelf boodschappen laten doen? En dat in een golfkarretje?

Het kan in Utrecht, Houten en Burgum (Friesland). Waarom niet op andere plekken? In het item dat de NOS over het initiatief maakte, werden drie gemeentes genoemd waar interesse zou zijn: Wijk bij Duurstede, Leiden en… Zaanstad!

De Utrechtse vrijwilligers van Buurt Mobiel gebruiken golfkarretjes die nu al in vier wijken rijden. Ze vervoeren mensen in hun elektrische golfkarretjes (duurzaam!). Zorgtaxi’s zijn niet bedoeld voor deze korte ritjes.

Hoe zit het met de Zaanse interesse? Wij vroegen het Joeri Veen, de woordvoerder van ‘zorg’-wethouder Jeroen Olfhof, en die zocht het uit. Die interesse is er wel, maar dan vanuit burgers, de gemeente ziet vooralsnog geen rol voor zichzelf bij dit burgerinitiatief.

De woordvoerder van Buurtmobiel zegt desgevraagd dat er inderdaad contact is geweest met ‘iemand’ uit Zaanstad, maar dat is dus niet de gemeente geweest.

Klik op foto om het NOS-item met het filmpje te bekijken.

De foto boven is een screenshot uit het NOS-item, de foto hieronder komt van de Facebook-pagina van Buurtmobiel.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Boon

    Dat is dichterbij ook al . In A’dam Noord rijdt de Banne Hopper.
    Maar een leuk initiatief alleen zal Zaanstad dan nog wat participatiemedewerkers beschikbaar moeten stellen. Het regelwerk is de bottleneck bij dit soort leuke initiatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *