Hoeveel borden de gemeente ook laat plaatsen waarop Zaandam, Wormerveer, Krommenie, Zaandijk en Assendelft vervangen zijn door Zaanstad (of Zaanstad-Zuid of Zaanstad-Noord), het is kennelijk niet afdoende om Zaanstad tot een algemeen aanvaard begrip te maken.

Zaanstad bestaat ‘pas’ sinds 1974, maar voor sommige media, bedrijven en instanties is dat nog te recent. Die blijven lekker vasthouden aan de gemeente Zaandam (of de gemeente Wormerveer, of de gemeente Assendelft).


UPDATE 15 augustus 2019: Beaumont Communicatie die aan de slag gaat in Krommenie voor ontwikkelaar AM om de nieuwe ronde ‘participatie’ in goede banen te leiden heeft ‘recent’ al in de streek gewerkt… voor de Gemeente Zaandam (wij hopen maar dat ze van communicatie meer verstand hebben…).


UPDATE 13 december 2018: Broedplaats ‘De Hoop’ aan Barndegat


UPDATE 2/5/208: NH Nieuws


UPDATE 19/6/2016, brochure Rijksvastgoedbedrijf verkoop Hembrugterrein: gemeente Zaandam.

gemeente zaandam hembrug

 


UPDATE 11/6/2016, RTV Noord-Holland: Gemeente Wormerveer.

gemeente wormerveer


UPDATE 8/2/2016, Dagblad Zaanstreek

dagblad zaanstreek 8 fen 2016 gemeente zaandam


UPDATE 4/2/2016 Dagblad Zaanstreek

gemeente zaandam NHD


UPDATE 4/1/2016: Dagblad Zaanstreek

De Ombudsman van het Noordhollands Dagblad behandelt een klacht van Harry Slinger. Die woont in Westzaan, maar de ombudsman belt met de gemeente Zaandam voor commentaar.

zaandam onbudsmans


UPDATE 19/11/2015: Het Parool


Of zoals de NOS:

Diezelfde NOS heeft het ook nog over de gemeente Wormerveer. gemeente wormerveer nos Bij het Glasvezelnetwerken en Wikipedia bestaat de gemeente Assendelft nog steeds. glasvezel assendelft wikipedia assendelft De Telegraaf heeft Zaanstad ook nog niet ontdekt. telegraafEvenmin als Dichtbij, RTVNH en Elsevier. dichtij elsevierEn het Noordhollands Dagblad. nhd zaandam Hier een hele verzameling:

Ook de gemeente Wormer bestaat trouwens nog steeds, bij de HVC-groep die daar afval ophaalt.

hvc wormer

UPDATE 30 oktober, de NOS houdt vol: Zaanstad bestaat niet

nos zaandam