Jaaaaaa! Zo verschrikkelijk verdiend! We kregen het persbericht binnen en kunnen dit natuurlijk niet laten schieten, maar even eerlijk, het ontbreekt ons aan tijd om zelf een vlammend betoog te schrijven over waarom Pim Beudeker die Gouden Greep waard is.

Daarom dit bericht 1:1

Gouden Greep voor Pim Beudeker

Burgemeester Rob Meerhof reikte op vrijdag 22 januari de Gouden Greep uit aan de heer Pim Beudeker voor zijn talrijke verdiensten. De Gouden Greep is een speciale onderscheiding voor inwoners van Oostzaan, die zich al jarenlang op een bijzondere manier inzetten voor de gemeenschap van Oostzaan.

In zeer beperkte besloten kring, met in achtneming van de vereiste afstand, ontving Pim Beudeker de Gouden Greep in aanwezigheid van de burgemeester. Rob Meerhof:

“Deze doener en duizendpoot werkt vaak onzichtbaar achter de schermen, hoogste tijd om hem de waardering te geven die hij verdient”. 

Verdiensten

Pim Beudeker zet zich al jaren in voor de gemeenschap van Oostzaan op onder ander het gebied van onderwijs en jeugd, cultuur en politiek. Een greep uit de vele activiteiten; organisatie luilakontbijt, huttenbouw Oostzaan, Sinterklaas, hand en spandiensten voor de Noorderschool, organisatie cultuurmarkt, vele functies bij muziekvereniging Concordia, Radio 9, gemeenteraadslid PvdA, 4- en 5 mei herdenking, penningmeester en voorzitter bij de Oudheidskamer Oostzaan, chauffeur en onderhoud bij de Belbus.

De gemeentelijke onderscheiding de Gouden Greep

Sinds 1973 heeft de gemeente Oostzaan haar eigen gemeentelijke onderscheiding, genaamd “de Gouden Greep”. Pas in 1986 zijn voor de toekenning van de Gouden Greep richtlijnen vastgesteld. Conform deze richtlijnen, wordt de nadruk gelegd op bijzondere activiteiten of prestaties die van belang zijn voor de Oostzaanse gemeenschap. Iedereen kan een voordracht indienen bij de burgemeester. Deze voordracht wordt doorgezonden naar de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Oostzaan, het Presidium. Dat neemt het besluit over de voordracht.