Grand Café Drukwerk in de Bullekerk

De Bullekerk is volgens zanger Harry Slinger de Zaanse Paradiso. Waar voorheen kerkdiensten gehouden werden stond de Amsterdammer zondagmiddag met zijn band Drukwerk op de planken.

Door: Willem Croese

En alsof het nog niet alles is moet het tegenwoordig ook coronaproof. Ruim zeventig fans zaten keurig twee aan twee op hun stoelen. Niet meezingen met de liedjes maar wel neuriën.

Willem Croese

De locatie en de huidige omstandigheden dwingen het publiek tot luisteren naar wat Slinger en zijn kornuiten ten gehore brengen. Na afloop vertelde Harry dat enkele fans uit Amsterdam-Noord met tranen in hun ogen de teksten van zijn liedjes tot zich lieten komen. Bovendien hadden de muzikanten veel nummers aangepast door niet al te opzwepend te spelen waardoor iedereen bleef zitten.

Willem Croese

Drukwerk opende het ruim anderhalf uur durende concert met ‘Moeder Aarde’. Er was geen ontkomen aan om de coronacrisis aan te roeren met ‘Laat de Rijken De Crisis Betalen’, maar dat wel nadat Harry opmerkte dat er zelfs VVD’ers in de zaal zaten. En dan is het wel bijzonder om conform de tekst met gebalde vuist de ‘revolutie’ te verkondigen in de Bullekerk.

Uiteraard ook aandacht voor de hoofdstad met ‘Hee Amsterdam’ en ‘Lijn 10’. Meisjes als ‘Carolien’ en ‘Marianneke’ kwamen eveneens voorbij inclusief een prachtig klassiek rock-’n-roll intro op gitaar. Het feest van herkenning was voor de fans zonder meer ‘Je Loog Tegen Mij’.

Als afsluiter bracht Drukwerk het nummer ‘Niemand Wint’ omdat drummer George Menkveld dit een favoriet vindt om te spelen. Het werd zijn laatste optreden na ruim negen jaar trouwe dienst. Oud Drukwerkdrummer Marcel Lee keert na vele jaren terug in de band.

Op 13 december speelt Harry Slinger met pianist Lucas de Bruin en op 2 januari staat Drukwerk gepland voor een speciaal nieuwjaarsconcert, beide optredens zijn dan ook in de Bullekerk.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Fransois Springintveld

    Geweldig om te zien hoe mijn jeugdidool opbloeit op de bühne. Ik geniet met volle teugen van mijn oude liefde. Harry is geen spat verandert zonder mijn bril op. En dat zegt dus wat over zijn stem, én zijn humor. 2 Januari weer met de band. WOW. Ik ben er bij. Al was het om mijn verjaardag nog een dag langer te kunnen vieren. En December de dertiende ook natuurlijk.

  • Marijke Becker

    Het werken als vrijwilliger in de Bullekerk heeft zo zijn voordelen. Genieten van mooie muziek en en optredens. Zondag was weer zo’n pareltje met Harry Slinger. Genoten van de prachtige liedjes en ja soms jammer dat we niet voluit mee konden zingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *