Green Real Estate: wat een flapdrollen!

De kop is wellicht niet erg subtiel, maar het moet even. Djiezzzzz…

Een stel vastgoedjongens (m/v) uit Alphen aan de Rijn probeert te scoren met ons erfgoed. Maar wat slaan ze de plank mis. 

In overdekt winkelcentrum Rozenhof in Zaandam staat een hoop leeg, en afdeling marketing van Green Real Estate besloot* er eens lekker plaatselijk betrokken, geschiedkundig verantwoord in te gaan om de boel aan de man (m/v) te brengen. 

Een flink affiche toont een molen met bijschrift ‘Molens op de Zaanse Schans’ met daarbij een kazige tekst. Iets met wieken die traag draaien en krakend en zwoegend hout. Elke Zaankanter kan echter vertellen aan de Green Real Estate-marketingmensen dat de getoonde molen niet op de Zaanse Schans staat. Rienk Spiekstra mailde dat het getoonde exemplaar een poldermolen uit de Beemster is. 

Saillant detail is dat dezelfde club betrokken is bij de ontwikkeling van de grote toren op de Rozengracht, die voorgoed het historische marktplein een koppie kleiner maakt.

Aan wie leveren wij onze ruimte uit? 

Rienk Spiekstra

* Dat besloten ze overigens al zo’n 2 jaar geleden toen ze affiches opplakten, we schreven er toen al eens over maar wisten niet welke molen het was. Dankzij Spiekstra weten we dat nu wel: Beemster aan de Zaan. Over twee jaar nemen we weer poolshoogte.


Advertentie

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Mark Veneman

  Ook die Beemstermolen is niet correct, de enige molen in de Beemster is de Nachtegaal, en dat is een buitenkruier meelmolen. De afgebeelde molen zou in de Schermer kunnen staan, maar ook ergens bij Alkmaar. In ieder geval géén Zaanse molen!

  • Kees Huyser

   Het lijkt erg veel op de molens die bij Kinderdijk staan. De stockfoto die ik vond zegt bij het commentaar dat het Zaanstreek is, maar de andere -erbij horende- foto’s vermelden Kinderdijk…

 • Jacob Cabida

  Hoi redactie van de Orkaan, heb ik iets gemist? Wat lees ik hier? Gaat er een grote toren gebouwd worden op de Rozengracht? Dit is voor mij geheel nieuwe informatie! En waar dan precies, op welk huisnummer of nu nog bestaand pand?

 • Hanneke Tonkens

  De regels van de Orkaan: niet schelden, argumenten gebruiken, wees aardig en beleefd.
  kan het zijn dat de Orkaan zelf dit even vergeten was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *