Groen vervangen door tegels: ‘Wat een grap’ (filmpje)

‘Wat een grap. Onze Gemeente Zaanstad doet mee aan het NK Tegelwippen. Dat betekent tegels vervagen voor groen.’ 

Voor de bouw van de Kogerveldschool zou exact het tegenovergestelde gebeuren. De groenstrook aan de Veldbloemenweg zou goed zijn voor de plaatsing van ‘49819 stoeptegels plus onze waterbuffer weg en een fiks hogere hittestress.’ 

Nadat er uit de buurt stevige protesten kwamen heeft de gemeente toegezegd onderzoek te doen naar de ‘haalbaarheid en wenselijkheid’ van een alternatieve plek voor de school.

Dat niet iedere bewoner daar gerust op is, bleek uit het filmpje dat 1 oktober online werd gezet: 

Hier vind je meer over de Kogerveldschool.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Minke wolkers

  Gemeente Zaanstad en zaanprimar denk na alsjeblieft. Deze plek moet zo blijven, geen bebouwing van wat dan ook. Zo een plek geeft iedereen in de wijk wat lucht en ruimte onderschat die waarde niet. Kies voor ons voorstel . De 1425 mensen die wij spraken vonden dat een prima plek voor een nieuwe school.

 • Bert Versteeg

  Het is gewoon de trent anno 2021, de gemeente wil zoveel mogelijk binnenstedelijk bouwen om grote groengebieden te sparen.
  Ook bespaart de gemeente op deze manier op de kosten voor het onderhoud van het groen.
  Slim bedacht maar de gemeente vergeet één ding en dat zijn de omwonenden.
  Ik heb ook liever een stukje groen dan een school met schreeuwende kinderen naast m`n deur en dan krijg je ook nog te maken met veel ouders die hun kinderen met de auto wegbrengen en ophalen.

 • Jan Mulder

  Hahaha hahaha Zaanstad en groen dat is als Amazon en goede arbeidsvoorwaarden voor pakketbezorgers; onverenigbaar. Helaas verdwijnt er meer en meer groen in Zaanstad onder het mom inderdaad van de “bouw opgave”. Alleen maar om veel te dure woningen te bouwen die de gemeentekas spekt, die van de ontwikkelaar en van investeerders. De inwoner trekt helaas altijd aan het kortste (grijze stoep steen) eind

 • Wij hopen dat de school ergens anders
  Komt.doe dat maar aan de plek waar de de honden laten spelen in gang jagers pad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *