Het is vakantie, de redactie is zwaar onderbezet, Poelenbrug verdient leuk nieuws, vandaar dat we bij uitzondering dit persbericht 1:1 op onze site zetten.

Daar komt-ie:

Op zaterdag 12 augustus zal Buurttuin Poelenburg officieel worden heropend onder de nieuwe naam ‘De Groene Oase Poelenburg’. Dit gebeurt onder het genot van een BBQ voor bewoners uit de wijk en genodigden. Tevens kunnen belangstellenden alles leren over ecologisch tuinieren of een rondleiding krijgen in de tuin.

 Begin vorig jaar kregen de buurttuinders in Poelenburg onverwachts te horen dat ze hun stuk grond moesten verlaten omdat hier in de toekomst nieuwbouwplannen voor zijn. De teleurstelling was groot want deze tuin was toen net genomineerd voor de Roel de Witprijs. Samen met de gemeente Zaanstad werd er gezocht naar een nieuwe locatie die nog voor het vorige seizoen is betrokken. De afgelopen 14 maanden is er hard gewerkt tot het resultaat dat er nu staat. Nu is dan ook het moment aangebroken om  de nieuwe buurttuin feestelijk te openen.

In de Groene Oase Poelenburg werken ongeveer 40 buurtbewoners uit vele culturen samen aan hun eigen moestuintje en de gemeenschappelijke bloemen- en plantentuin. In de buurttuin staan bijenkasten, er worden regelmatig evenementen georganiseerd en buurtbewoners kunnen tegen een kleine bijdrage het speciaal  aangelegde BBQ veld gebruiken. Dit alles met als doel groen toegankelijker te maken en bewoners met elkaar te verbinden. Binnenkort start ook de verkoop van biologische groenten en fruit en zullen er regelmatig gezonde buurtmaaltijden worden geserveerd. De opbrengsten hiervan komen weer ten goede van de buurttuin.

Zaterdag 12 augustus is er overigens een dubbel feestje te vieren want naast de officiële opening van de buurttuin zijn op deze dag ook Henk en Rolina Versluys,  het beheerders echtpaar van De Groene Oase, 12,5 jaar getrouwd. Natuurlijk worden zij  op deze dag extra in het zonnetje gezet voor hun inzet en dit jubileum. Naast de BBQ die begint om 17:00 uur en de rondleidingen zijn er tal van kinderactiviteiten. Wilt u meedoen aan de BBQ dan dient u zich  wel van tevoren aan te melden. Dit kan via info@bewonersbedrijvenzaanstad.nl. of de Facebookpagina van de buurttuin. Wilt u meer informatie over de buurttuin of onze stichting kijk dan op www.bewonersbedrijvenzaanstad.nl.

Foto: Gertjan Welgemoed