GroenLinks Duurzaamheidsprijs voor ’t Spelikaantje

Speelotheek ’t Spelikaantje krijgt de GroenLinks Zaanstad Duurzaamheidsprijs 2022. Bij de speelotheek kan iedereen elke drie weken ander speelgoed in huis halen. Een bieb voor speelgoed dus.

De speelotheek zorgt ervoor dat kinderen voor weinig geld allerlei speelgoed kunnen ontdekken, maar ook dat speelgoed hergebruikt wordt. Daarmee dient ’t Spelikaantje zowel een sociaal als een groen doel aldus GroenLinks. Dat past bij de waarden van de partij en bij de Dag van de Duurzaamheid.

De prijs gaat ieder jaar naar een persoon of organisatie die zich bijzonder inzet voor duurzaamheid. Afgelopen weekend verrasten GroenLinks-raadsleden Kivilcim Özmen en Natascha Stroo de vrijwilligers van ‘t Spelikaantje tijdens een werkbezoek met de oorkonde en bijbehorende prijs. Ondertussen was de wintereditie van de kledingbeurs in volle gang.

Via ’t Spelikaantje kan elke drie weken nieuw speelgoed in huis worden gehaald. Het lidmaatschap is €20 per jaar. Voor volwassenen zijn er gezelschapsspellen te leen.

Hiernaast organiseren de vrijwilligers van de speelotheek twee keer per jaar een kledingbeurs (foto onder). Zaankanters leveren hiervoor kleding, schoenen of speelgoed in. 70% van de opbrengst gaat naar de eigenaar en de resterende 30% gebruikt ’t Spelikaantje om de beurs mogelijk te maken en om nieuw speelgoed voor de uitleen te kopen. Kleding die niet verkocht wordt, gaat naar de kledingbank.

’t Spelikaantje is te vinden in buurthuis De Pelikaan te Krommenie. Zie de website voor meer informatie en openingstijden: Zaanstad.

Foto’s zijn van GroenLinks

GroenLinks-raadsleden Kivilcim Özmen (rechts) en Natascha Stroo (3e van rechts) en de vrijwilligers van ‘t Spelikaantje
Deel dit artikel:

Een reactie

  • Dre Prijs

    En bijbehorende prijs. Hoeveel zat er in de envelopje? Op de website van GrL Znstd is dat eveneens onduidelijk. Eeuwige roem? Dat zou mooi zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *