Commerciële exploitatie van Grooswijck (gebouw motorclub Mozamo) in Koog a/d Zaan is niet toegestaan volgens de gemeente. De beperkte horeca-vergunningen van het pand staan bovendien niet op naam van leden van de motorclub.

Hierdoor moesten zowel Jazz in Serah als Roots aan de Zaan al hun concerten die in Grooswijck waren gepland verzetten. Jazz in Serah heeft zelfs één concert moeten cancellen.

Alle 12 concerten die door Roots aan de Zaan in Grooswijck waren gepland zijn nu verschoven naar de Vermaning Zaandam. De organisator komt hierdoor wel in de problemen omdat de kosten van de Vermaning hoger zijn, we hebben “een molensteen van onvoorziene zaalhuur aan de nek” volgens Roots. Die kosten zijn dan hoger dan de subsidie die Roots van de gemeente krijgt.

mattRoots hoopt dus op meer publiek. Daarom is er een “2 voor 1” actie bij het eerste Vermaning-concert.

Op zondag 22 maart staat Matt the Electrician de Vermaning. De toegang is € 15.00, wie reserveert per e-mail of telefoon (075-6122094) mag gratis een introducee meenemen! Dus 2 kaartjes voor de prijs van 1. Op 10 april zijn The Henry Girls te horen, maar die waren al gepland in de Vermaning.

Cees Beumer heeft inmiddels een advocaat ingeschakeld. Hij gaat er nog steeds vanuit dat er niets mis is met zijn exploitatie en dat de vergunningen in orde zijn.