Groots in een klein dorp: Zienderogen in Jisp

De Stichting Zienderogen spant zich in “om de onnodige blindheid in de wereld te bestrijden.” En dat doen ze al bijna 50 jaar.

Ze werken in Albanië, Brazilië, Bulgarije, Congo, Ghana, India, Kameroen, Kenia, Malawi, Marokko, Moldavië, Oekraine, Ossetië, Polen, Roemenië, Sri Lanka, Tadzjikistan en Zuid-Afrika… maar doen dat vanuit Jisp!

Reden genoeg om ze even in het zonnetje te zette.

Max
In 2015 maakten vrijwilligers van de stichting dankzij sponsoren vijf reizen en screenden een recordaantal mensen: 7499 in totaal. Bij deze metingen wordt vastgesteld waar het probleem van de blindheid zit en hoe het kan worden opgelost. Soms kan dit al door een klein bedrag.

In maart werkten we samen met het televisie programma Max Maakt Mogelijk: Oogproject Moldavië. Moldavië kent een grote hoeveelheid zeer slechtziende ouderen met ernstige oogproblemen. De specialisten van Stichting Zienderogen hebben samengewerkt met de oogartsen in de nieuw geopende oogpoli om de ouderen te voorzien van een bril-op-maat nadat ze waren behandeld of geopereerd.

Maasai
In 2015 werd er ook gewerkt in Panama, bij Maasai in Oost-Afrika, in Rwanda, Thailand en Peru.

In het jubileumjaar 2016 wordt er verder samengewerkt met Max Maakt Mogelijk in Moldavië. Daarnaast zijn er plannen om missies te organiseren naar Thailand, Haiti, Mauritanië, Gambia, Panama, Peru, Roemenië en Ethiopië.

De stichting kan gesteund worden door donaties. Ook opticiens en leveranciers steunen het werk door ‘oude’ voorraden nieuwe monturen te leveren.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *