Grootschalige kluisjescontrole op Zaanse scholen

Vanmorgen zijn op grote schaal, in samenwerking met de politie, de kluisjes van leerlingen op Zaanse scholen gecontroleerd.

Dit gebeurde op alle scholen van OVO Zaanstad (het Bertrand Russell College, Compaen VMBO, Praktijkschool De Brug, Het Saenredam, Trias VMBO, het Zaanlands Lyceum, het Zuiderzee College) en op verschillende scholen van ZAAM.

De directe aanleiding voor de actie zijn verschillende incidenten waarbij jongeren gelinkt werden aan wapens en wapengebruik. De besturen van OVO Zaanstad en ZAAM schrijven:

‘Wij willen dat de Zaanse scholen veilig zijn en blijven. Met het controleren van de kluisjes willen wij een bijdrage leveren aan een veilige omgeving voor onze leerlingen, zowel binnen als buiten de school.’

Later op de dag zal de politie het resultaat van de controles naar buiten brengen, maar OVO-voorzitter Gerbrand de Lange durft aan De Orkaan alvast te laten weten dat hij tevreden is over het verloop van de controle:

‘en ook redelijk gerustgesteld door de uitkomst daarvan.’

Bij controles op station Zaandam werden in de loop van de middag ook vooral jongeren gecontroleerd.

De gemeente maakte later bekend ‘duizenden’ kluisjes te hebben gecontroleerd, er werden zes messen, drie hamers, een taser, vals geld, pepperspray en vuurwerk gevonden.

Bij de eerdere inleveractie werden zo’n 200 wapens afgegeven.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Ron Bouw

  OVO voorzitter Gerbrand de Lange is redelijk gerustgesteld over de uitkomst van de controle: messen ,hamers,teaser, vals geld, vuurwerk en pepperspray, sorry maar dat vind ik niet normaal.
  Deze man keurt het redelijk goed dat er deze voorwerpen mee naar school worden genomen, ik vraag mij af of deze man wel geschikt is voor zijn functie.
  Ik zou zeggen: vaker controleren deze kluisjes, vroeger vochten wij het uit met onze vuisten, de jeugd van tegenwoordig niet meer.
  Het gaat helemaal de verkeerde kant op met dit land.

 • Sam Huisman

  Een taser??? Wat doet dieop een school in een kluisje? Wat was verontrustend geweest, dan? Een Kalashnikov?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *