Grote brand Westpoort 📸 🎥

Op het Amsterdamse bedrijventerrein Westpoort is een grote brand uitgebroken bij Van Egmond Potgrond BV aan de Ankerweg. Dat zit vrijwel naast de aanlegplaats van de Hempont tegenover het Hembrugterrein. Omdat het zuidwesten wind is, waait een groot deel van de rook richting de Zaanstreek.

De Veiligheidsregio raadt aan mensen die last van de rook hebben de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

De brand woedt in een loods waar potgrond is opgeslagen. De Veilheidsregio meldt dat de rook over industriegebied in noordelijke richting trekt. De brandweer probeert er voor te zorgen dat de brand niet overslaat naar naastgelegen gebouwen. Een deel van de medewerkers van ‘bovenwinds en direct naastgelegen bedrijven’ kunnen nu niet aan het werk. De Havendienst ondersteunt de brandbestrijding

De foto boven (en onder nogmaals) werd gemaakt door Yvonne Assselman vanaf de appartementencomplex De Gashouder aan de Westzijde in Zaandam.

De brand net uitgebroken (Jaap Keijser)

Een filmpje dat Lars Volkers ons stuurde:

Foto van ‘Siem’

Op Twitter/X deelde Jeroen Scholte een foto die hij vanuit de boot op het Noordzeekanaal maakte.

Kaart Ankerweg / Noordzeekanaal
Foto: Yvonne Asselman (vanaf De Gashouder)

Door Piet Bakker. Informatie van Veiligheidsregio, foto Yvonne Asselman, De Orkaan, video Lars Volkers, Twitter/X. Kaart: Google.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *