Guisweg Zaandijk in kaart: Allemanja Vinotheek van nr. 19

Een weg naar ons hart, die Guisweg! Vorige keer bezochten we Slijterij Saendyck, vandaag zijn we welkom voor een wijntje bij Emmy van Allemanja Vinotheek.

Een halfjaar geleden kregen we mail van Annemiek van ‘Malle Miek’. Zij vond het tijd om haar straat eens uit te lichten. Een bedrijfsvereniging heeft ze niet, maar leuke buren wel!

Samen bedachten we een interactieve kaart waarop ondernemers zich voor een klein bedrag kunnen laten uitlichten.

Emmy Bootsman kent haar wijn. Ze importeert zelf en ze weet waarom haar flessen een plek in de zaak op Guisweg nummer 19 verdienen. Elke wijn heeft een geschiedenis, en gerust niet alles is naar de smaak van Emmy, want smaken verschillen. Soms krijgt ze speciale verzoeken of tips van haar klanten en daar maakt ze werk van.

Na het filmpje tikken we verder:

Bij Emmy voel je dat je welkom bent. Ze heeft een visie, en geeft je deze mee in haar inkoopbeleid, haar inrichting en in haar wijn. Wijnen zonder chemicaliën, in een straal van 1500 kilometer rond ons landje hoeven niet duur te zijn en we spreken uit ervaring als we zeggen: je spuugt er niet in (uitspugen kregen wij tijdens het proeven overigens niet voor elkaar, want het was te lekker).

Als je wel voor ‘duur’ gaat, dan kom je ook aan je trekken, maar omdat Emmy de wijnboeren en de achtergrond van elke fles kent, weet je waarvoor je betaalt en wat je drinkt.

Hier vind je Allemanja op Facebook en hier zie je Allemanja in kaart:

Een leuke manier om eens kennis te maken:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *