Een halfjaar geleden kregen we een mail van Annemiek van ‘Malle Miek’ aan de Guisweg in Zaandijk. Zij vond het hoog tijd om haar straat eens uit te lichten via De Orkaan. Een bedrijfsvereniging heeft ze niet, maar leuke buren wel!

Nu maken wij graag zaken zichtbaar, en de Guisweg is inderdaad wat ondergeschoven. De straat is breed, het fietspad snel, en je rijdt er dus letterlijk en figuurlijk, makkelijk aan voorbij. Samen bedachten we een interactieve kaart waarop ondernemers zich voor een klein bedrag kunnen laten uitlichten.

Er zitten heerlijke zaakjes, waar ook wij graag komen. Maar… Bij de SPAR waren we nooit eerder geweest! Eenmaal over de drempel, wordt dat anders. (De tekst loopt na het filmpje door):

Toen we er kwamen was het een welkom, warm bad. Ons vooroordeel was dat het een toeristensupermarkt is, en dat zou ‘duur’ betekenen, de realiteit is: het is een familiebedrijf, waar je terecht kan voor alle dagelijkse boodschappen, waar het lekker ruikt, er inderdaad toeristen gespot kunnen worden (maar dat vinden we juist gezellig!), maar waar ook oog is voor de buurt… Duur vinden wij het zeker niet, maar door de beperkte ruimte zijn er geen achttien soorten aardbeienjam. Er zijn keuzes gemaakt, waar wij eigenlijk best blij van worden.

Wilko, Meriëlla, en hun team (waarin ook hun dochter rondloopt!), heten je welkom aan de Guisweg 2 in Zaandijk!

Hier in kaart (we vullen deze de komende tijd aan):