Handhaving verwijdert bootjes Militaireweg

Zojuist ontvingen we mail van Orkaan-lezer Jaap Boot, die meldde dat het beleid van handhaving in en om de sloot langs de Militaireweg in Krommenie kant noch wal raakt.

De berm wordt ‘al jarenlang ontsierd door op de kant getrokken pieremachochels,’ en naar snelheid wordt niet gekeken.

Buurtbewoners klagen er al jaren over, maar zij roeien tegen de stroom op en voelen zich in de boot genomen. Het gezegde ‘vloeken als een bootwerker’ kan zomaar aan de Militaireweg zijn ontstaan…

Nadat een van de bewoners tegen de klippen op had geprobeerd gehoor te krijgen – per brief, marifoon, mail, vuurpijl, noem maar op… – ontstond er contact per telefoon. En ja, de vloot werd gezonden: er werden oranje stickers op vaartuigen in overtreding geplakt en vandaag verscheen grof geschut om de berm-boeven af te voeren:

‘De hijsbaas moest er eigenlijk drie meenemen maar één ervan lag inmiddels weer in het water en dat mag.’

Jaap J. Boot

Eind goed al goed: schepen achter ons verbranden, schoon schip maken, zou je denken, maar voor Jaap Boot is de boot nog niet helemaal af.

‘Als oud watersporter heb ik nog steeds de waterkaarten waarop de wateren zoals de Kerksloot paars zijn ingekleurd en dat betekend geen motorvaart zonder vergunning en met vergunning niet sneller dan 6 km p/u.

Dit soort regels is alleen bekend bij de waterpolitie en die is inmiddels vrijwel uitgestorven in de omgeving waar ik pleeg te vertoeven. Het zou vast helpen als er op z’n minst borden op de bruggen zouden hangen met de maximum toegestane snelheid op het water.’

Jaap J. Boot

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Francine Duijm

    Er liggen ook heel erg veel bootjes op de Noordervaartdijk in Krommenie, waar geen eigenaar meer van te traceren is. Wanneer worden deze opgehaald?

  • Egbert Visser

    Het wordt tijd dat alle bootjes net als motorvoertuigen of brom – en snorfietsen geregistreerd worden. dan is het ook niet zo moeilijk de eigenaar te achterhalen.
    Want nu zijn er bootjes verwijderd maar wie betaald dat ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *