Hans Smolders blijft Ruud Vreeman achtervolgen

Hans Smolders, fractievoorzitter van de Lijst Smolders in Tilburg en voormalig chauffeur van Pim Fortuyn, heeft een brief geschreven aan de gemeenteraad van Zaanstad waarin hij de raad waarschuwt voor Ruud Vreeman, de nieuwe waarnemend burgemeester van Zaanstad.

Eerder stuurde Smolders ook al een dergelijke brief aan de gemeenteraad van Groningen toen Vreeman daar waarnemer werd. Smolders was tijdens het het bewind de grootste tegenstander van Vreeman.

Vreeman was van 2004 tot 2010 burgemeester in Tilburg. In 2007 maakt Arijan van Bavel (Adje uit Mooi! Weer de Leeuw), plannen voor een theater in Tilburg. De gemeente koopt voor € 2,5 miljoen de voormalige bioscoop Midi en gaat het voor 5 miljoen verbouwen. Tv-producent Endemol zegt toe MIDI voor televisie te gaan gebruiken maar zet de afspraken niet zwart op wit.

In 2008 valt het college over de zaak. Vreeman blijft zich inspannen voor het theater en besluit samen met de wethouders een overschrijding van € 1 miljoen niet aan de raad te melden. Als het later nog eens € 900.000 duurder uitvalt, wordt alsnog de raad geïnformeerd. De wethouder die het in z’n portefeuille heeft moet aftreden. In 2009 gaat een raadsenquêtecommissie getuigen onder ede verhoren. (NRC).

In oktober 2009 besluit Vreeman af te treden nadat er een motie van afkering tegen hem werd aangenomen waarbij het onvoldoende informeren van de raad hem zwaar werd aangerekend. Hij bleef nog enige tijd aan voordat hij werd opgevolgd.

Vreeman’s plaaggeest Smolders kwam met zijn partij LST in 2006 met vijf zetels in de raad van Tilburg. Smolders lag daarna veelvuldig overhoop met de toenmalige burgemeester Ruud Vreeman aldus Omroep Brabant.

In 2010 stopte Smolders vanwege gezondheidsproblemen. Maar in 2014 behaalde de Lijst Smolders Tilburg (LST) vijf zetels.

In de brief aan de gemeenteraadsleden van Zaanstad schrijft Smolders:

Als waarnemend burgemeester kun je op populistische wijze in korte tijd je zwaar beschadigde verleden witwassen. Heel ver weg van Tilburg in Groningen is dat gebeurd met Vreeman door hulp van zijn politieke PvdA vriend Max v/d Berg. Vervolgens is Vreeman ook nog eens op de 2e plaats terecht gekomen op de kieslijst van de 1e kamer door zijn politieke PvdA vriend Felix Rottenberg.

In het zuiden van Nederland weet iedereen wat Vreeman heeft uitgehaald in Tilburg en verafschuwen dit soort bestuurders die steeds weer in het zadel worden geholpen door politieke vriendendiensten. Bijna niemand durft hier tegen in te gaan.

Smolders deelt via een link naar zijn Dossier Vreeman alles waar volgens hem de nieuwe waarnemer voor verantwoordelijk is: snoepreisjes, wachtgelden, onterechte geheimhouding, dubieuze subsidies, Midi en Adje.

Foto is still uit een video van Omroep Brabant.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Dwarsligger

  Oef, kijk maar goed uit of jullie hierboven goed alles beschrijven, want als een passage in de tekst Smolders niet bevalt, dan weet hij jullie te vinden! Hij weet overal (chauffeur) de weg en hij kan, met zijn ijshockeyverleden goede hoeken en (Tilburg) trappen uitdelen. Ook op Wikipedia heeft hij, net als Mabel, de inhoud over lemma’s als ‘Hans Smolders’ en ‘Lijst Smolders Tilburg’ geprobeerd te wijzigen, al dan niet via een stroman (m/ v); zie de bijbehorende overlegpagina’s. Maar je mag hem altijd mailen of bellen, zie ‘Overleg gebruiker:Krienskatten’.

 • Willemsen

  Zou de titel van dit artikel niet moeten zijn: Smolders waarschuwt voor waarnemend burgermeester Vreeman?

  • JBP

   Precies… da’s een betere titel. Overigens: was Vreeman destijds niet de aanjager van het plan de nieuwe gevangenis (nu in Westzaan)te bouwen in het Vijfhoekpark in Zaandam? Dat werd tegengehouden via een referendum… ik herinner mij dat Vreeman daar heel foute opmerkingen over heeft gemaakt. Heb ik niet gedaan… maar is uiteraard nazoekbaar.

 • De geschiedenis van deze burgemeester maakt de noodzaak voor een referendum ter voorkoming van een financiele catastrofe rond het (vele malen duurdere) cultuurcluster weer eens pijnlijk duidelijk…

  • Boon

   Ik begrijp dat je nog steeds niet genoeg kruisjes hebt ingezameld. Je bent al een tijd bezig dus blijkbaar leeft het niet erg bij de Zaankanter. Of begrijpt die domme Zaankanter dat niet uitvoeren ze ook grof geld gaat kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *