Hartverwarmend, verbindend en € 20.755 op de koop toe

Gistermiddag, om 15:32 uur was het zover: de Zaanse ploeg mocht live voor het oog van gans het land een cheque van € 20.755,- overhandigen aan de gelakte DJ’s in het glazen huis.

Hoewel wij de twee dominees afgelopen week leerden kennen als meesters der verbinding wees dominee Sjaak Visser de professionele praatjesmakers van de nationale radio op de verschillen tussen hen:

‘Jullie zijn goed in praten, wij zijn goed in luisteren.’

En zo is het!

Warm bad
Nadat we de livestream van het Glazen Huis Zaanstad hadden ontdekt kwamen we er afgelopen week steeds meer in. We spitsten onze oren om iets op te vangen van de diepe gesprekken achterin de koffiezaak, we tikten onze stukjes met op de achtergrond het gezellige geluid van de koffiemachine van Jemuel, langzamerhand leerden we de vaste gasten een beetje kennen. We zwaaiden naar het schermpje als Neeltje Waagmeester binnen kwam waaien, we waren trots toen die ene medewerker zijn eerste hartje maakte met melkschuim, en de leuke dame achter de bar met dat Engelse accent werd onze vriendin.

Toen we vrijdag eindelijk de gelegenheid kregen om eens live te gaan kijken, viel het niet tegen. Ondanks het feit dat de dominees toen al bijna een week op elkaars lip zaten, was de sfeer fijn en op een zinderende manier ontspannen. We zochten naar iets van een vlekje en vonden niks (nou, alleen dat dingetje met Feyenoord).

We ontvingen een persbericht van het team van Serious Request Zaanstad. De laatste zin luidt:

‘Of er in 2017 wederom een Serious Request Zaanstad plaatsvindt is nog niet bekend.’

Natuurlijk wel! Natuurlijk wel! (Desnoods sluiten we de dominees er zelf in). Op naar 2017!

Deze foto werd gemaakt door Meneer De Fotograaf

En zo zag het fotomoment eruit vanachter de livestream

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *