Tibbe luidt de bel!

Afgelopen 17 april deelden we een gesprek met de 16-jarige Tibbe. Hij had botkanker, raakte zijn been daardoor kwijt en hij werd gevolgd in de documentaire ‘Niet Klein Te Krijgen’ van BNNVARA.

Gisteren bereikte ons het fantastische nieuws dat het behandeltraject in het Prinses Máxima Centrum ten einde is!

Estelle, moeder van Tibbe:

“Tien maanden geleden kreeg hij de diagnose botkanker. Vervolgens veel chemo’s en een gedeeltelijke beenamputatie (omkeerplastiek). Wat een marathon en emotionele achtbaan is het geweest voor ons.” 

Tibbe mocht dinsdag in het ziekenhuis waar hij zoveel behandelingen onderging de bel luiden. Het luiden van de bel en de bloemenkraal voor de zogenoemde Kanjerketting staan voor de afronding van het traject. De bloemenkraal is uitgereikt door de oncoloog van Tibbe in het bijzijn van specialisten, verpleegkundigen, familie en vrienden. Achter elke kraal van de Kanjerketting zit een verhaal. Zoals chemo’s, operaties, aanprikken, goede en slechte dagen. Inmiddels is Tibbe druk aan het oefenen om op zijn prothese te lopen en dat gaat goed.

De familie bedankt een ieder die interesse heeft getoond in deze intense tijd:

“Wij gaan nu weer terug naar ‘normaal’. Maar wel met revalidatie en controles. Het ‘normaal’ voelt wel anders, maar we genieten des te meer van het leven!”

Door: Neeltje Waagmeester. Foto: Neeltje Waagmeester, interview Estelle (moeder van Tibbe)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *