Help! Het stoerste bedrijf van Zaanstad zoekt een nieuwe locatie

Kaaijk Metaalbewerking, sinds 1676, is een van de oudste, nog actieve bedrijven van de Zaanstreek. Het bedrijf staat op nummer 4 in onze Oudste Bedrijvenlijst, na Herberg ’t Moriaanshoofd, Het Heerenhuis en De Prins in Westzaan.

De Orkaan is natuurlijk geen makelaar, maar vandaag maken we een uitzondering. Na bijna 350 jaar wordt er op het Krimp (centrum van Zaandam) nog altijd hard gewerkt, echter het bedrijf is de locatie aan het ontgroeien en moet op zoek naar een nieuwe plek!

Vanzelfsprekend willen wij niet dat ze verdwijnen over de Zaanse gemeentegrens, zoals bijvoorbeeld Stichting Mobiele Artillerie, maar makkelijk zal het niet worden om een geschikt pand te vinden.

Wie bekend is met het bedrijf op het Krimp, begrijpt dat de mannen van Kaaijk op zoek zijn naar een plek met karakter. Dat luistert best nauw; er moet immers een klinkend metaalbewerkingsbedrijf in komen. We vroegen Luuk Jonker van Kaaijk waaraan het toekomstbestendige onderkomen nog meer moet voldoen:

β€˜Een locatie op het Hembrugterrein zou de ultieme droom zijn! Maar we zoeken een ruimte tussen de 300 en 600 vierkante meter, met een hoogte van minimaal 3,5 meter. We willen graag kopen, en het zou over 1 a 2 jaar beschikbaar moeten zijn.’

Elke tip is welkom. En heb je een idee? Neem dan contact op met Luuk Jonker via 075 616 34 15 of info@kaaijkmetaalbewerking.nl

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Jan de Vries

  Misschien het pand van Ruud Wolthuis op Krommeniedijk. Geen idee of te koop is maar er zou een telefoontje aan gewaagd kunnen worden.

 • Kees van Buren

  Hr de Vries, blijkbaar weet je niet waarom Wolthuis uit Krommeniedijk vertrokken is, nl vanwege de slechte bereikbaarheid.En tevens zal de Vlusch nog meer belast gaan worden, je weet wel dat drukke straatje waarover je beloofde om er werk in de raad van te maken. Veel beloven weinig geven doen een gek in vreugde leven

  • De Orkaan

   De heer de Vries neemt de moeite om mee te denken, en te reageren. En daar zijn we erg blij mee.
   Afschieten is goedkoop en makkelijk, Heer van Buren.

 • Kees van Buren

  Her is idd een reactie maar de plek is totaal ongeschikt. Slechts bereikbaar door zeer smalle wegen. (Vlusch Uitweg en Krommeniedijk). Talloze vrachtwagenchauffeurs zaten met het zweet in de handen en een kletsnatte rug hun bestelling af te leveren (en konden niet keren en moesten via nog smallere wegen terug na het lossen). Ik begrijp de” tip” van dhr de Vries niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *