Kaaijk Metaalbewerking, sinds 1676, is een van de oudste, nog actieve bedrijven van de Zaanstreek. Het bedrijf staat op nummer 4 in onze Oudste Bedrijvenlijst, na Herberg ’t Moriaanshoofd, Het Heerenhuis en De Prins in Westzaan.

De Orkaan is natuurlijk geen makelaar, maar vandaag maken we een uitzondering. Na bijna 350 jaar wordt er op het Krimp (centrum van Zaandam) nog altijd hard gewerkt, echter het bedrijf is de locatie aan het ontgroeien en moet op zoek naar een nieuwe plek!

Vanzelfsprekend willen wij niet dat ze verdwijnen over de Zaanse gemeentegrens, zoals bijvoorbeeld Stichting Mobiele Artillerie, maar makkelijk zal het niet worden om een geschikt pand te vinden.

Wie bekend is met het bedrijf op het Krimp, begrijpt dat de mannen van Kaaijk op zoek zijn naar een plek met karakter. Dat luistert best nauw; er moet immers een klinkend metaalbewerkingsbedrijf in komen. We vroegen Luuk Jonker van Kaaijk waaraan het toekomstbestendige onderkomen nog meer moet voldoen:

‘Een locatie op het Hembrugterrein zou de ultieme droom zijn! Maar we zoeken een ruimte tussen de 300 en 600 vierkante meter, met een hoogte van minimaal 3,5 meter. We willen graag kopen, en het zou over 1 a 2 jaar beschikbaar moeten zijn.’

Elke tip is welkom. En heb je een idee? Neem dan contact op met Luuk Jonker via 075 616 34 15 of info@kaaijkmetaalbewerking.nl