Herinnering (niet?) te koop

Update: wij schreven (na bevestiging van de makelaar) dat het pand van De Herinnering te koop staat.

De eigenaar (E. Paauwe) meldt net dat dit niet het geval is. Het object dat te koop staat zou volgens hem een nieuw te bouwen horeca-gelegenheid ‘richting de Dubbele Buurt’ zijn.

Dat laatste lijkt onwaarschijnlijk omdat de makelaar melding maakt van de blauwe zone (is er niet in Dubbele Buurt) en schrijft ‘Deze zaak is recentelijk verbouwd en vernieuwd, de inventaris is van goede kwaliteit en is redelijk nieuw.’ Verder wordt er goodwill gevraagd (hoe kan nieuwbouw goodwil hebben opgebouwd?) en lijkt de rest van de informatie ook erg goed te kloppen met het pand op nr. 93 (Aantal vierkante meters/stoelen/terras). Aan het eind van de middag spraken we overigens weer de makelaar die – weer – bevestigde dat het om 93/94 zou gaan.

Op 25 juni meldde Michel Schermer van Facebookgroep Wormerveer dat het pand aan de Zaanweg 93-94, waarin eetcafé De Herinnering en Forniamo Thuiszorg zaten, op last van de gemeente gesloten is. Het pand zou brandgevaarlijk zijn.

Hier vind je de advertentie van een horecamakelaar in Maastricht.

In januari 2017 maakten wij een filmpje toen De Herinnering net open was.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • E paauwe

  Misschien eerst even checken voor je je zogenaamde “nieuws” brengt. Er staat een nummer bij van een makelaar. Of is dat te veel journalistieke moeite??

 • Thomas van Basten

  Beste gasten en bezoekers van Eetcafé De Herinnering,
  vanochtend werden wij door verschillende mensen op de hoogte gesteld van het stuk op de Orkaan, hiervoor dank. Al eerder hebben wij de advertenties van de horecamakelaar gezien. Graag willen wij via deze weg benadrukken dat De Herinnering niet te koop staat en de advertenties niet in onze opdracht geplaatst zijn. Welk object dit wel betreft is ons verder dan ook niet duidelijk. De reactie van de verhuurder/pandeigenaar op deze vraag en dit stuk hebben wij als huurder ook ontvangen. Wij hopen net als ieder ander dat de aanpassingen aan het pand voorspoedig verlopen en wij snel weer onze deuren kunnen openen. Groet, Team De Herinnering

 • De Orkaan

  Hoi Thomas,
  Ook wij hopen dat de makelaar (die het inmiddels twee keer aan ons bevestigd heeft) zich vergist. We hebben af en toe van dichtbij kunnen zien hoe hard je eraan werkte om het eetcafé tot een succes te maken, en je terras was echt een toevoeging.
  We zijn vandaag (te) druk geweest met checken en zoeken naar mogelijkheden, maar komen steeds weer uit op nummer 93/94. Nieuwbouw, zoals de eigenaar stelt, lijkt sterk, zeker gezien onder meer overname van inventaris ‘van goede kwaliteit en redelijk nieuw’, de blauwe zone, en de goodwill.
  De verkoop van het pand is echter niet aan jou (als huurder), maar dat jij niet op de hoogte bent is op zijn minst net zo gek te noemen als dit hele verhaal…
  Het zou top zijn als de makelaar ergens aan de Zaanweg of aan de ‘Zaanse Bocht’ een ander object met de specificaties van De Herinnering uit zijn hogehoed tovert.

 • A.Bakker

  . Lekker gegeten in dit pand toen het “Huis te Zaanen” heette. Vér voordat er sprake was van de herinnering. Toch is dit voor mij alles wat er nog rest van Huis te Zaanen…….. een herinnering, maar wel een hele goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *