Pfff… zo’n 20 jaar af en aan! Dat is een hele ruk en een prestatie van heb ik jou daar!

Wethouder Leny Vissers-Koopman deed het, maar vandaag kondigde ze aan dat het, na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, stopt.

In 1991 volgde ze het Z.O.G.- (Zaanse Onafhankelijke Groepering ) raadslid J. Koomen op, maar al in 1990 was ze steunfractielid geworden. Leny zat in de raad, werd fractievoorzitter en wethouder.

Hoogtepunt en dieptepunt 2002

Het hoogtepunt en het dieptepunt van ZOG vonden plaats in 2002: met 11 zetels waren ze de grote winnaar van de verkiezingen, wat beloond werd met twee wethoudersposten.

Voor het einde van het jaar was het feest voorbij: de partij viel uit elkaar, leden werden geschorst en de wethouders –dus ook Leny- van ZOG traden af. Het was het begin van Aart Molenaars DZ.

In 2010 maakte Leny Vissers-Koopman een come-back als wethouder en zelfs het forse verlies in 2014 (van 4 naar 1 zetel) leverde toch nog een wethouderszetel op. Hieronder de zetels van de ZOG sinds 1978.

Hoogtepunt De Orkaan

Wij beleefden ons hoogtepunt met de wethouder in 2015. Toen streden basisscholen Het Koraal uit Assendelft en Et Buut uit Zaandam tegen elkaar in ‘Hou het schoon’. Leny was jurylid bij het poepwegen en het plezier spatte ervan af. Al koesteren we ook mooie herinneringen aan de ingebruikname van de elektrische handveegauto.

Leny is de vijfde wethouder die zijn m/v vertrek aankondigt. Burgemeester Jan Hamming kan dus enthousiast met een fris team aan de slag. Gelukkig hebben we Rita nog.

Klik op de benen van Rita voor het verhaal bij deze foto…

Dit is het persbericht 1:1 dat wethouder Vissers-Koopman vandaag rondstuurde. Opvallend is wel dat ze aankondigt het stokje over te geven maar dat er niet bij staat aan wie. De lijsttrekker van Z.O.G. voor de komende verkiezingen blijft dus onbekend.


Zaanstad 11 juli 2017

Persbericht

Verklaring wethouder Leny Vissers-Koopman:

Actief zijn in de politiek is uitdagend en leuk. Vooral dienstbaar zijn aan de inwoners in Zaanstad geeft veel bevrediging.
Toch is voor mij de tijd aangebroken om, na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, met mijn actieve politieke loopbaan te stoppen. Ik zal dan ook geen kandidaat zijn op de kieslijst van de Z.O.G.
Ik draag het stokje over en geef daarmee ruimte aan nieuwe mensen.
Dit jaar bereik ik de pensioengerechtigde leeftijd en na de gemeenteraadsverkiezingen maak ik tijd vrij voor een andere invulling in mijn leven, samen met de mensen die me dierbaar zijn.


Wij wensen de wethouder een mooie tijd toe.

De foto boven is van Hester Wandel. En omdat we hem zo mooi vinden, plaatsen we hem hieronder nog een keer. PS De Orkaan schreef 36 keer over ‘onze’ Leny.

Hester Wandel