Het wordt steeds leuker bij de Hempont (in Amsterdam dus)

Eerder toonden we al onze jaloezie over die prachtige schuilplek aan de Amsterdamse kant van de Hempont.

En toen kregen ze aan die kant ook nog een Kissing Couple XXXL.

Deze week zagen we dat er opnieuw van alles is bijgebouwd: picknickzitjes, fietsenrekken en oplaadpalen voor onze scootmobiel en fiets!

In Amsterdam is wachten op de pont een fijne belevenis, in Zaanstad staat er welgeteld één aftandse bushalte voor de hele horde fietsers…

We maakten een zuur minuutje film:

Wat ons betreft mogen hunnie van Amsterdam best daaroo blijven, maar ze doen toch echt iets goed aan die kant…

Deel dit artikel:

9 reacties

 • CePe

  Wij zien reikhalzend uit naar de sprong van Asd over het NZkanaal, misschien dat het aan deze kant ook nog eens wat wordt. Maar ook dat zal wel weer door de 020-haters worden afgewezen.

  • ikkeook

   Versterken van de samenwerking tussen beide steden, uitstekend! Maar dan wel in beider voordeel. Typisch D66, eerst samen met VVD de boel in Amsterdam aan de hoogste bieders verpatsen en de stad onleefbaar maken, nu met een doorzichtig en naïef verhaal dat beleid exporteren. Probeer het eens bij Amstelveen, dan wacht Zaanstad tot er weer een sociaal College van B en W in Amsterdam zit.

   Wie schreef dit toch??

   • CePe

    Samenwerking met Amsterdam tot beider voordeel kan en moet zonder het grenzeloos profijtdenken van koppel VVD/D66. Daar zitten we niet op te wachten, dat past beter bij Amstelveen. Kan SP-wethouder aan de zuidkant van Amsterdam om de lading te dekken nog wat sociale woningbouw realiseren.

 • Wellicht dat er (pas) wat aan onze kant gaat gebeuren als Soeters een keertje de pont neemt…?

 • Jonjon

  Ik zag eens 2 toeristen in de trein met de fiets en ik was ook met de fiets erin. En die conducteur gooide ons er gewoon uit bij zaanse schans terwijl het was geen eens druk maar was wel spits . Maar in de middagspits is nooit druk richting amsterdam . Moesten we met zn 3en fietsen naar amsterdam toe. Gelukkig was het mooi weer toen!

  • Kees S

   Er staat in elke trein dat je in spits niet met een fiets mag (behoudens een vouwfiets). Het gebeurt helaas regelmatig dat mensen toch met een fiets in de spits willen reizen. Dat geeft in een volle trein veel problemen. Uiteraard niet in een rustige trein. Maar als je dat als conducteur niet volgens de regels doet krijg je vervelende discussie wanneer het wel of niet rustig is in een trein. Ik snap die conducteur dus wel.

   • Jonjon

    Nou ik vond het maar een mierenneuker . Kijk voor mij maakte het niet zoveel uit want ik was toch aan het zwart rijden maar voor die toeristen is wel zuur hun kopen helemaal een ticket om met de fiets in de trein te mogen. Hopelijk als er een metro komt mag je wel gratis met je fiets in de trein zou veel elende schelen , een metro . ook al omdat je geen minimaal 20€/10€ op je kaart hoeft te hebben.

 • Wat is er in hemelsnaam opeens mis met CAFETARIA HEMBRUG – DAGELIJKS ZELF GESNEDEN VERSE PATAT?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *