Hij komt! Hij komt!

Topdrukte voor Sinterklaas vandaag! Hij bezoekt ongelooflijk veel scholen in de Zaanstreek, en overal neemt hij de tijd! Niet alles loopt vlekkeloos op zo’n dag… Neem alleen al het bezoek aan De Golfbreker en De Vuurvogel.

We horen graag hoe het op andere scholen verliep. Mail ons!

Aankomst Sinterklaas en Pieten op basisschool De Golfbreker, Koog aan de Zaan
Wat een slechte timing! Op de dag dat alle basisscholen verblijd werden met de komst van Sint en Pieten gleed Americo over zonnepanelen van het dak. Sint kwam daarom op een tweezits-fiets aan bij basisschool De Golfbreker. Een van de Pieten toonde opvallend veel interesse in juf Danielle, die ogenschijnlijk op de charmes van Piet leek in te gaan. Haar gezin hoeft haar vertrek naar Spanje niet te vrezen. Juf Danielle: ”Ik ken Piet nog uit 1984. We dronken samen sangria, niet meer dan dat! We zijn altijd goede vrienden gebleven!”.

Aankomst Sint Golfbreker tweezitsfiets

Aankomst Sint Golfbreker tweezitsfiets

Piet en Juf Danielle

Juf Danielle heeft ooit Sangria gedronken met Piet. Meer niet. Echt niet.

Aankomst Sinterklaas en Pieten op basisschool De Vuurvogel, Zaandam
De kinderen op basisschool De Vuurvogel stonden vreemd te kijken toen er twee mannen met pietenbaret en zak vol pepernoten het schoolplein op kwamen rennen. Piet Leegwater en Piet Sinkeldam wilden de Sint op zijn verjaardag een handje helpen. De verbazing onder de kinderen was des te groter toen er een versierde HVC vuilniswagen met daarin Sinterklaas het plein op kwam rijden! “Mooi die Piet & Piet! Al het inpakpapier kunnen zij direct in de vuilniswagen deponeren. Des te eerder zit ik aan de Skuumkoppe!”, aldus Sinterklaas. Tot slot werd Sint nog belaagd door een ouder echtpaar dat beweerde zijn ouders te zijn. Sint moest hard lachen en zei: ”Natuurlijk! En een van de Pieten is mijn dochter!”.

Piet Sinkeldam en Piet Leegwater

Hulppieten Piet Sinkeldam en Piet Leegwater

Ouder echtpaar beweert ouders te zijn van Sint

Ouder echtpaar beweert ouders te zijn van Sint. Duh..

Aankomst Sinterklaas en Pieten op basisschool Ayundo in Assendelft
In Assendelft, op de Daltonschool middenin Saendelft maakte Sinterklaas het wel erg bond: hij arriveerde…. op Amerigo! Het moet niet gekker worden!

Assendelft Sinterklaas

Sinterklaas Assendelft 2
Sinterklaas en Pieten op basisschool Willibrord in Zaandam
Wow! Yes! Kleuren! Hoe gek het ook klinkt, een Piet is een Piet is een Piet en hoe hij eruit ziet, daar kan hij niks aan doen, maar wij vinden het dapper! Kleurenpieten mogen ook bestaan! Wat een eer voor de Willibrord dat ze juist hen uitkozen om te bezoeken. Oh ja, voor we het vergeten: ze hadden de oude, drukke heilige witte en een paar zwarte collega’s meegebracht.

willibrordschool zaandam

Sinterklaas en Pieten op basisschool Herman Gorter in Zaandam
Ja! Hij bereikte ook de Herman Gorterschool in Zaandam! Hij bezocht daar alle klassen en sommige kinderen verrasten de oude baard met gymnastische hoogstandjes. Gelukkig wel op een mat die daarvoor speciaal in de klas was neergelegd. Zelfs de Pieten waren onder de indruk.
Herman Gorter Zaandam

En het bleef nog lang gezellig.

Dan Neeltje Waagmeester, Sandra Looren de Jong, Ellen Temme en Manouk van Kuijk.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Wat een leuk bericht en inderdaad bijzonder dat die mensen denken de ouders van sint te zijn.
    De twee ‘pieten’ waren helemaal in de war, ze dachten dat ze zomaar met sint mee konden doen. Gelukkig konden ze bij HVC helpen.
    We waren erg opgelucht, want we dachten dat de sint misschien verliefd zou worden op juf Margriet, omdat zij al 60 is en dus best wel oud. Godzijdank mocht ze bij ons blijven.
    Kortom het was een hele leuke dag en ging iedereen tevreden en lichtelijk misselijk van de pepernoten, maar dat namen we op de koop toe.

    juf Brigitte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *