Hotel gepland in Typhoongebouw – Update: vergunning verleend

typhoongebouw 2016 google streetview

Het Typoongebouw op de hoek van de Westzijde (nr. 23) en de Zeemansstraat in Zaandam staat op de nominatie om verbouwd te worden tot hotel.

De gemeente Zaanstad heeft de termijn waarbinnen besloten moet worden over de omgevingsvergunning begin oktober verlengd.

UPDATE: op 25 oktober is de omgevingsvergunning verleend, belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen tot 6 december 2017 bezwaar maken.

Dagblad Zaanstreek verhuisde eind september naar een nieuwe locatie aan de Vermiljoenweg in Zaandam.

Het pand werd op 28 april 2017 verkocht, de vraagprijs was € 850.000. Eigenaar Telegraaf Media Groep (TMG) kondigde de sluiting van kantoren al aan in augustus 2016, samen met de eerste golf ontslagen. In juli van dit jaar werd bekend dat de krant zou verhuizen.

Hieronder het gebouw in de beginfase, het werd gebouwd in 1957 (foto Gemeentearchief).

Tegen het verlengingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. Dat kan pas nadat op de aanvraag is besloten.

Ook het pand Westzijde 22 zou volgens welingelichte bronnen een hotelbestemming krijgen.

13 Reacties op Hotel gepland in Typhoongebouw – Update: vergunning verleend

 1. Nion says:

  Wat een koopje!! Prima plek om écht iets moois neer te zetten, met hopelijk ook wat toegevoegde waarde voor de omwonenden.

 2. Jaap says:

  Eerste vereiste bij een hotel lijkt mij toch wel ruim voldoende ( liefst gratis ) parkeergelegenheid en dat is er nu net niet.

  • Ferdinand says:

   In welke binnenstad vind je veel parkeergelegenheid? En al helemaal gratis? Zaandam is nog helemaal niet zo slecht met parkeren.

   • Alfred Hartog says:

    Den Helder is tegenwoordig helemaal gratis parkeren. Ook in het centrum. Alleen jammer dat het niet een leuke stad is maarja je kan niet alles hebben.

 3. b.g. says:

  Er zijn twee grote parkeerterreinen om de hoek. Vinden jullie dat te ver? Dan heeft Piet een rake column geschreven..
  https://deorkaan.nl/piet-bakker-toet-toet/

  • Jaap says:

   Dure parkeerplaatsen niet direct bij het hotel zal weinig hotelgasten aanstaan denk ik zo maar. Hoe zeer Piet Bakker ook gelijk heeft.

   • Ferdinand says:

    Jaap, kijk eens bij hotels in Amsterdam. Helemaal geen parkeergelegenheid en als er wel wat te vinden is dan is het minimaal drie keer duurder dan in Zaandam

 4. Tycho says:

  Amsterdam is niet zo happig op nog meer hotels, dus dan maar naar Zaandam? Het station is om de hoek, dus je bent zo in Amsterdam…

 5. Nova says:

  Geweldig idee voor dit mooie pand, meeste toeristen komen toch met OV naar Zaandam. Zal een gezellig geratel van rolkoffertjes worden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>