Huurders Gouwpark krijgen wél parkeervergunning (Eigen Haard zegt van niet)

Woningbouwvereniging Eigen Haard die een woonblok van 74 appartementen in het nieuwbouwproject Gouwpark (naast ZMC) aanbiedt als sociale huur, meldt op Woningnet dat potentiële huurders geen parkeervergunning van de gemeente krijgen.

Dat is onjuist volgens Zaanstad, de gemeente verstrekt juist wél vergunningen aan bewoners. Maar omdat er weinig parkeergelegenheid in de buurt is, worden er geen bezoekersvergunningen uitgegeven.

Het gaat om een woonblok van 74 woningen voor sociale huur dat in november 2018 door Eigen Haard is aangekocht. Deze appartementen liggen naast de vleugel van het nieuwe ZMC.

Eigen Haard:

“Er is weinig parkeergelegenheid in de buurt van het complex. Ook verstrekt de gemeente geen parkeervergunningen in dit gebied. Eigen Haard heeft ook geen parkeerplaatsen beschikbaar in de nabije omgeving.”

Het eerst klopt wel, Zaanstad verwacht daarom ook een tekort aan parkeerplaatsen in de wijk. Het tweede klopt niet, de gemeente wil vanwege de verwachte parkeerdruk alleen bewoners een vergunning geven. Dat betekent dat bezoekers elders moeten parkeren en waarschijnlijk ook dat de tweede auto ook ergens anders neergezet moet worden.

In totaal komen 248 woningen in Gouwpark, waarvan 124 appartementen. Bij 37 woningen zijn parkeerplaatsen op eigen grond aangelegd, dat zijn er in totaal 54 omdat deze woningen elk twee parkeerplaatsen hebben.

Leviaan, een organisatie die zich richt op het coachen en ondersteunen van mensen met psychosociale kwetsbaarheden, huurt 18 appartementen van Eigen Haard. Daarvan zijn 15 appartementen bestemd voor cliënten, drie appartementen worden door Leviaan gebruikt zij als kantoor, medewerkersruimte en zorglevering. De andere 56 appartementen verhuurt Eigen Haard zelf via Woningnet (“Gouwpark ligt prachtig aan de oevers van de rivier de Gouw”). Het gaat om 2- en 3-kamer appartementen met een netto huurprijs tussen de € 633 en € 752.


Bronnen: eerdere berichten op De Orrkaan, websites Gouwpark, Eigen Haard en Woningnet, nieuwsbrief ZVH, woordvoerders ZVH en Zaanstad; bij Eigen Haard was niemand bereikbaar.

Impressie van het te bouwen woonblok (met parkeerplaatsen)
Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *