Huurders Jufferstraat hebben nog geen nieuwe plek

Bij het lanceren van de plannen voor het wooncomplex Jonker Juffer schreef Zaanstad dat de huidige huurders nieuwe locaties hadden gevonden. Dat blijkt niet te kloppen.

Zowel SeeYouSign Reclame als verbouwingsbedrijf Habro hebben nog geen nieuwe plek.

Volgens Zaanstad is die passage ten onrechte in de tekst terecht gekomen. Verhuurder ZVH houdt het op een ’te optimistische’ lezing van de situatie.

In panden aan de Scholenstraat, Jufferstraat en Jonkerplantsoen in de Kogerveldwijk in Zaandam waar het complex van 102 woningen moet komen, is ook dierenzaak Hond en Kat aan de Zaan gevestigd, deze heeft een huurcontract dat in 2023 afloopt. De huurcontracten van SeeYouSign en Habro lopen eind 2021 af.

Industrieterrein

Carin de Heer van SeeYouSign Reclame heeft nog geen andere plek:

“we zijn wel op zoek, we moeten wel, ons huurcontract loopt in oktober 2021 af. We zitten nu in een woonbuurtje, en hebben eigenlijk geen zin om naar een industrieterrein te verhuizen maar er zal weinig anders opzitten. ZVH kan ons niet helpen omdat zijn geen bedrijfspanden verhuren en ook de gemeente heeft geen actie ondernomen om ons te helpen. We wisten natuurlijk wel dat er plannen waren en daarom kregen we ook een tijdelijk contract.”

Harm Brouwer van verbouwingsbedijf Habro (we snappen nu waar die naam vandaan komt) was de eerste die aan de bel trok: “Weet niet waar Zaanstad de info vandaan heeft maar de meeste huurders hebben nog geen andere locatie gevonden.” schreef hij onder het eerste artikel. Brouwer zegt al zo’n 20 jaar van ZVH te huren en begin dit jaar bij de wooncorporatie is gaan informeren hoe het zat:

“ik heb zelf aan de bel getrokken omdat in de wandelgangen gesproken werd over concrete nieuwbouwplannen en Tetrix (Techniekopleidingen) verhuisplannen zou hebben. Wij hebben nog niks gevonden maar zijn wel zoekende, ons contract loopt eind 2021 af.”

Tetrix is de enige waarvan bekend is dat er concrete verhuisplannen zijn. Directeur Henk Kemkes van Tetrix Techniek Opleidingen zegt inderdaad verhuisplannen te hebben. Samen met de gemeente en provincie wordt een nieuwe ZaanCampus ontwikkeld op de hoek van de Aris van Broekweg en de Houtveldweg waar meerdere opleidingen een plek moeten krijgen. Daarvoor is al een bestemmingsplanwijziging in voorbereiding.

Optimistisch

De woordvoerder van wethouder Songül Mutluer stelt dat de zinsnede in het programma van eisen inderdaad onjuist is geformuleerd. Verhuurder ZVH laat via de mail weten:

“De tekst dat alle huurders een nieuw onderdak hebben gevonden is wat optimistisch. De huurders hebben allen een BOG-contract [Bedrijfs Onroerend Goed] met een heldere opzegtermijn. Met een tweetal huurders is er overleg over de planning van verhuizing en sloopwerkzaamheden. Met de andere huurders zullen we dit binnenkort ook doen als de planning voor de bestemmingsplanwijziging helder is. Eén huurder heeft een winkelcontract, daarmee zijn we in overleg om te zoeken naar een alternatieve locatie.”

Ook Vluchtelingenwerk is in het huidige complex gehuisvest, de organisatie slaagde er gister er niet in een persvoorlichter te traceren of iemand terug te laten bellen nadat we een voicemail hadden ze nagesproken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *