HVKZ gaat ‘Back to the sixties!’

Test-vraagje: wat zijn dat voor auto’s voor de deur van de Waakzaamheid en wat voor een winkel zat ernaast?

Wie deze goed kan beantwoorden mag a.s. zondag meedoen met de terug naar de jaren ’60-quiz van de Historische Vereniging Koog-Zaandijk in de Kooger Vermaning, Lagendijk 34, Koog aan de Zaan.*

De quiz is voor mensen die veel weten “over de gebeurtenissen in de zestiger jaren in de beide dorpen” en wordt omlijst door “passende muziek en sfeerbeelden”.

De zaal is open vanaf 14.30 uur, het programma start om 15.00 uur, de toegang is vrij.

* Ook mensen die het niet goed hebben mogen meedoen (maar maken wel minder kans).

Antwoorden: Het gaat om een Opel Record, een Ford Anglia en een winkel in lederwaren (maar hoe heette die?).

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Gerrit Voorn

  Ssssst
  Winkel was van Kooy Galanterie en speelgoed.

 • wat weer een leuke foto..de waakzaamheid werd toen beheerd door de familie Breeuwer en volgens mij was de opel van hun.ik weet dit niet zeker…..de opel kan ook van de familie Post geweest zijn.die hadden een opel garage aan de overkant..Anglia weet ik niet..de winkel is van de familie kooy..en idd lederwaren en huishoudelijke ärtikelen en speelgoed..

 • gerrit deumers

  opel en ford anglia

 • aan de overkant van de waakzaamheid zat garage Post..De familie post had 1 monteur ln dienst en die heette Albert..het kan zijn dat de anglia vanhem was..

 • Heel lang geleden kocht ik bij Kooy een kop en schotel. Dat deed ik vaker. Een verjaardagscadeau voor mijn oma of moeder.
  Meneer Kooy pakte het cadeau dan altijd keurig in. Maar voordat hij dat deed tikte hij eerst met zijn trouwring tegen de kop en vervolgens de schotel. Als die een goede klank lieten horen ging hij verder met inpakken.

  Kooy had ook een mooie etalage rechts naast de deur. Op een dag had hij de hele boel leeg gehaald om er nieuw flanel te spannen. Zag er geweldig uit toen hij ermee klaar was. Daar kon hij zijn galanterieën weer keurig uitstallen voor de klanten.

  Maar…
  Wij hadden een hondje. Pollie. Die had als hobby ratten vangen in de oever van de Sluissloot. Dan kwam hij altijd onder de stinkende bagger thuis.
  Deze keer echter sloop Pollie achter mijn moeder aan de winkel van Kooy binnen en sprong meteen in de etalage. Daar wandelde hij met zijn prutpoten over het nieuwe strak getrokken flanel.

  Mijn moeder vertelde dit ‘avontuur’ menige keer op verjaardagsfeestjes. Hoe zij Pollie tenslotte uit de winkel had gekregen en hoe meneer Kooy vol verbijstering, boosheid en verdriet naar zijn smerige en stinkende etalage stond te kijken.
  Iedereen moest er altijd om lachen.
  Behalve meneer Kooy, die lette daarna altijd scherp of we niet gevolgd werden als we de winkel binnen kwamen.

 • Karin Rensen

  opel ford de winkel van kooy huishoudelijke artikelen en speelgoed heb welleens een pop gekregen kooy was mijn oom

 • Frits Krom

  Die auto’s kan ik niet benoemen (nooit ècht in geïnteresseerd geweest), maar die winkel was van Cees Kooij, handelaar in alles dat te pas komt in ’n beetje behoorlijk huishouden. Had er ook ’n afdeling voor speelgoed: de hele boel van ons opwindtreintje kwam er vandaan. Hij was zeilvriend van m’n vader: beiden lid van de Z.O. (zeilvereniging “De Onderlinge”. Achterin het gebouw was een soort van rommelkamer, maar dat zal w.s. ooit keuken geweest zijn, want daar was een complete smuiger. Zal ook wel spoorloos verdwenen zijn …

 • Erik Koopman

  Om precies te zijn een Opel Rekord A caravan..

 • Andre van Beveren

  Volgens mij was die Opel Rekord uit een bouwjaar met stuur-versnelling, begin jaren 60

 • Tineke Heringa

  O wat jammer dat ik dat nu pas zie. En ik wist ook nog het antwoord. Nou ja, better next time. Ik zag een reactie van Gerrit Deumers. Gerrit, heb jij toevallig op de Ooievaarstraatschool gezeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *