IJtunnel dicht tot eind augustus

De IJtunnel is dit weekend dichtgegaan voor werkzaamheden. Tot maandagochtend 29 augustus blijft de tunnel voor alle verkeer gesloten.

Automobilisten worden omgeleid via de Coen- en de Zeeburgertunnel. De omleiding kost tien tot vijftien minuten extra reistijd.

Ook de routes van de bussen die van de tunnel gebruik maken, worden aangepast:

  • Buslijn 392 van Connexxion rijdt via de normale route door Oostzaan heen en weer tussen het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord en Zaandam en stopt niet bij de veren of op het CS. Reizigers met eindbestemming Centraal Station kunnen op het Buikslotermeerplein overstappen op een GVB lijn naar de veren.
  • De lijnen 391 en 394 van Connexxion rijden via haltes De Vlinder en Barndegat rechtstreeks door de Coentunnel naar Amsterdam CS IJzijde. Amsterdam Noord wordt geheel overgeslagen.
  • Als alternatief rijdt tijdelijk lijn 393 vanaf Zaandam De Vlinder over de route van lijn 391/394 naar de halte Mosplein in Amsterdam Noord; vanaf Mosplein rijdt lijn 393 verder naar de halte Buikslotermeerplein waar de bus doorgaat als lijn 392 richting Oostzaan (en vice versa).

Veerponten zullen vaker gaan varen.

In de tunnel uit 1968 wordt het ventilatiesysteem aangepast, dienstdeuren en een betonnen trap worden vervangen van en het wegdek wordt gerepareerd. De toegangsweg aan de noordzijde van de IJtunnel, de Nieuwe  Leeuwarderweg, wordt geasfalteerd.

Filmpje van AT5 over de afsluiting en de geschiedenis van de IJtunnel.

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *