IKC Overtuinen (et Buut, De Westerkim) eindelijk open

Op maandag 10 januari 2022 kunnen de kinderen van basisscholen et Buut en De Westerkim eindelijk de nieuwe school ‘IKC Overtuinen’ betrekken. Ook kinderopvangorganisaties Freekids en TintelTuin komen in het nieuwe schoolgebouw aan de Mauritsstraat in Zaandam.

In het persbericht van Zaan Primair en Agora heet het “Een moment waar al heel lang naar is uitgekeken”. En daarmee is niets teveel gezegd. De oplevering van nieuwe school is ruim vier jaar vertraagd.

De plannen dateren al van 2011, in 2014 worden die concreet. Dan veranderen ze (geen zorgwoningen) en ligt de buurt dwars. Zaanstad negeert de bezwaren van constructiebedrijf Singeling dat later voor een onbekend bedrag moet worden afgekocht als de Raad van State de omgevingsvergunning vernietigt. De nieuwbouw wordt in juni 2019 stilgelegd wegens een ‘verschil van inzicht’ met de aannemer. Dat conflict leidt in 2021 tot beslaglegging op de rekeningen van Zaan Primair. Of er nog steeds juridische procedures lopen is onbekend. Wel bekend is dat de omgeving problemen heeft met de ’tijdelijke’ oplossing van het parkeren en het verkeer door de buurt.

directeur Annemiek van Duinen van Et Buut zegt: “We hebben heel lang op dit moment gewacht en zijn ontzettend blij en trots dat we met elkaar in dit gloednieuwe gebouw mogen lesgeven.” Haar collega Nel van de Geer, waarnemend directeur van De Westerkim: “Het is een feestje om hier te mogen werken.”

Lees hier ons dossier.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Fr. .Boers

  Wij zijn énorm nieuwsgierig de nieuwe school te zien.

  Heel veel werk en leer plezier voor beide scholen.

  Opa en Oma van Heidi. Westerkim

 • Caroline Boone

  Fijn dat dit allemaal goed gekomen is!
  Wij, buurtbewoners van oud-west, hopen zeer dat een klein deel van het oude pand (plein, bomen en bijgebouw) van obs de Kim ten goede zal komen als Inloophuis aan mn de jongeren en zwakkeren in onze buurt!
  Hier is grote behoefte aan en zeker ook draagvlak om te laten functioneren.

  Verder wens ik alle kinderen en docenten van Et Buut en de Westerkim veel plezier in dit mooie nieuwe onderkomen (wel snel de groene aanslag op de witte kozijnen laten verwijderen… zo zonde)!

  • Timon dijkhuizen

   Spreek niet voor een ander..
   meld je even aan voor de wijkvereniging.. je schijnt er nogal veel van te weten.. 👍
   Samen komen we er wel uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *