Wat gaat er gebeuren bij de Thorbeckeweg? En wanneer?

Een tunnel, een nieuwe afslag, een langere busbaan, betere fietsverbinding?

Vandaag organiseert Zaanstad, samen met gemeente Oostzaan, Vervoerregio Amsterdam en de provincie Noord-Holland een inloopbijeenkomst voor bewoners over plannen voor de Thorbeckeweg.

Experts van het projectteam laten uitwerkingen en schetsen zien en geven presentaties. Ook kunnen inwoners met de experts in gesprek gaan over dit project.

Het plan moet de doorstroming van het verkeer op de Thorbeckeweg in Zaandam Zuid verbeteren. Het projectteam heeft uitwerkingen gemaakt van de omgeving Westkolkdijk – Ambacht, omgeving Vlinderbrug – Sluispolderweg en de omgeving Vijfhoek – Troelstralaan:

  • een onderdoorgang bij de Vijfhoekkruising voor het oost-west verkeer met een kortere en veiligere oversteek voor fietsers en voetgangers;
  • een nieuwe T-aansluiting op de Thorbeckeweg ter hoogte van busbrug De Vlinder. Dit zorgt voor een centralere entree van de Achtersluispolder voor het autoverkeer en een directere en snellere verbinding voor gebruikers van het openbaar vervoer;
  • het afsluiten van de Westkolkdijk dat ervoor zorgt ervoor dat het verkeer op de Thorbeckeweg naar de A8 beter doorstroomt.

De bijeenkomst begint om 17.00 uur, om 17.30 uur, 18.30 uur en 19.00 uur wordt een korte presentatie gegeven in de ontvangstruimte van De Poelenburcht.

De verwachting is dat in 2021 gestart wordt met de werkzaamheden. Kijk voor meer informatie op: www.thorbeckeweg.zaanstad.nl