Hoe wordt plan Brokking ingevuld? – Update

De plannen voor het voormalige Brokkingterrein in Wormerveer worden op 18 mei gepresenteerd op een informatieavond die op de locatie (Noorddijk 100) wordt georganiseerd.

Op het terrein zijn 150 woningen en appartementen gepland, 50 appartementen in de fabriek en 100 grondgebonden woningen.

Het plan wordt begeleid door de Haagse ontwikkelaar Local in opdracht van veevoederbedrijf De Heus dat in de jaren negentig de fabriek buiten werking stelde. De gemeente Zaanstad schrijft op de website over “een woonwijk met 150 woningen“.

Volgens Local is nog niet precies bekend hoe het plan exact ingevuld wordt, in de omgevingsvergunning is de flexibiliteit ingebouwd om maximaal 180 woningen te bouwen. In dat geval komen er mogelijk meer (kleinere) appartementen in de oude fabriek.


Update

Zaanstad maakt bestemmingsplan voor maximaal 180 woningen. In project ‘Zaans Pijl’ blijft fabrieksgebouw De Pijl staan. Er komen maatregelen ter bescherming van vleermuis, woelmuis en kerkuil. De Noorddijk moet 30-km weg worden.


In 2015 is er gestart met de eerste plannen voor de herontwikkeling van het gebied. Bekijk hier alle Orkaan-berichten over het gebied.

Tijdens de informatieavond wordt ook de winnaar van de prijsvraag over nieuwe naam voor het terrein bekend gemaakt. Tot 10 mei kan per e-mail nog een suggestie ingestuurd worden naar: prijsvraag@local.nl

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Margo Floor

    Afschuwlijk ! Wanneer gaat er eens nagedacht worden over duurzaam ipv “duur zaan” wonen op dit soort plaatsen horen by zondere woningen te komen en niet een alles verpletterende beton dorp … ! Waar blijven de tiny of wel de kleine huizen voor een doelgroep die steeds word overgeslagen !! 50 plus … zodat onze kinderen kunnen doorstromen en de mensen die hun huizen te groot worden kleiner en duurzamer en met lage kosten kunnen wonen … maar nee !! Trek maar weer een blik open met groot , en veel en duur … bah Jullie pakken alles van ons af .. mijn hele zaanse drop naar de …. k ..ben geboren en getogen wormerveerse … ging met mijn buurman en buurmeisje mee visventen bij alle fabrieken … soms moet je dingen veranderen , maar in dit geval vind Ik dat het ontwerp , mee moet gaan met het landschap en daar heb Ik een heel ander idee bij .. aan ons word niks gevraagt … maar Ik zeg het toch .. een dropje met duurzame eigen tijdse huizen die op gaan in het land …zo gek nog niet !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *