Innovatief plan: gras op De Burcht (met filmpje)

Gisteren schreven wij over de historische luchtfoto’s die online zijn gezet, en in die database vonden we er ook een waar De Burcht van rond 1930 opstaat.

Prachtig, met gras, bomen, geen parkeerterrein en al helemaal geen scheepswerf. Wij vinden heus niet alles van vroeger beter of mooier, maar een Burcht met gras (en een ondergronds parkeerterrein) zien we zitten (tekst gaat verder onder de foto):

Klik op de foto om bij het origineel te komen. Die kan je helemaal inzoomen!

Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als het verleden laat zien hoe mooi het kan zijn? En voor de bestuurder of hippe architect die toch liever ‘zelf’ met een idee komt: laat je inspireren door het Museumplein in Amsterdam.

Toen wij aan het eind van de middag een stukje gingen varen, werden wij gepasseerd door een schip dat er al 21 jaar rondvoer toen die luchtfoto gemaakt werd. Wij filmden een minuut:

Deel dit artikel:

10 reacties op Innovatief plan: gras op De Burcht (met filmpje)

 1. Karin S schreef:

  Niet elke verandering is een verbetering sprak ooit al Il Efitore A. Schoen.

 2. Karin S schreef:

  ‘Editore’ kunnen jullie dat aanpassen? Dank!

 3. B. Van Rheenen schreef:

  Gras op de Burcht?
  Doen! Zeg ik!

 4. paul schreef:

  Het is leuk hoe geweldig een simpel idee kan zijn! Gras op de Burcht: DOEN!!

  Eventueel kan men een ondergronds parkeerterrein bouwen en dan de kade autovrij maken.

 5. Henk Terol schreef:

  De visie van Democratisch Zaanstad over het stadshart is vastgelegd in de Nota Stadshart. Daarnaast is in goed overleg met Maak.Zaanstad ook naar specifiek dit gebied een aanvullende document geschreven. De heer Joop Tralala kan hier zien en ervaren wat ondernemers ondervinden door het wegkijken van het college in meer dan 12 jaar. Voor het geval hij daar geen reactie op wil geven geeft aan dat hoofd in zand steken voor schrijnende zaken een bekend reflex is. Dan is dat vervelend. Hierbij de nota link https://zaanstad.raadsinformatie.nl/document/6695305/1#search=%22nota%20stadshart%22

 6. joop tralala schreef:

  Heer Terol, ik begrijp dat u middels de Orkaan probeert uw Democratisch Zaanstad op de kaart te zetten door gratis reklame te maken. Gelukkig kan ik mijn hoofd nog boven water en zand houden omdat ik totaal niet geinteresseerd ben in uw litanie. Dat heet vrijheid van mening!

 7. A. Harmens schreef:

  Misschien kan De Orkaan ook aangeven wat “we” allemaal op dat “gras” gaan doen. Cricket? Festivals organiseren? Rode wijn drinken tot den dageraad aanbreekt?

  • Paul schreef:

   Op de burcht staan niet zo veel auto’s.
   Wat de Orkaan met dat gras gaat doen is een stukje natuur, ruimtelijkheid terugbrengen in de stad. Het troosteloze van dit plein afhalen. Een Maliveldje in Zaandam.
   Troosteloze stukjes zaanstad zijn er al genoeg.

 8. Cees schreef:

  Met gras op de burcht kun je geen kermis of circus meer houden op die plek. Ook lag er vroeger zand met een verdwaalde grasspriet is mij door een oud bewoner uit die tijd verteld.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *