Inrijverbod Czaar Peterstraat massaal genegeerd

Tientallen auto’s per uur negeren het inrijverbod bij de Czaar Peterstraat – of ze verkeren in de veronderstelling dat het inrijverbod niet meer van kracht is. Geen verkeersregelaar of handhaver die ze daarop wijst of aanspreek.

Het gevolg is opnieuw veel verkeer door de Russische Buurt en de Nicolaasstraat.

Wegens de neergelaten pollers op de Beatrixbrug staan nu verkeersregelaars bij het zebrapad op de hoek van de Westzijde. Maar in de Czaar Peterstraat is geen handhaver te zien.

De aannemer die in de omgeving werkzaamheden verricht, heeft een tijdelijke ontheffing gekregen om over de poller te kunnen en daarom is deze naar beneden. Deze ontheffing geldt alleen voor de aannemer, niet voor het andere wegverkeer. Zeker tot eind maart 2019 blijft de poller in de grond.

Het verbod om daar vanaf de Russische Buurt tussen 12.00 en 18.00 het centrum in te rijden bestaat nog steeds. In het verleden zijn er wel bekeuringen uitgeschreven tijdens het op heterdaad betrappen van poller-mijders.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Rob Poldner

  De verkeersmaatregelen veranderen zo vaak dat niemand meer weet wat geldend is. Dan zijn overtredingen gauw gemaakt en kun je zelfs spreken van uitlokking van overtredingen. Verder is het, met of zonder poller, een fabeltje dat het centrum autoluw is of wordt. Met poller rijdt het verkeer zinloos door de Russische Buurt op zoek naar een parkeerplaats of uitgang van de wijk, zonder poller rijdt het verkeer van west naar oost en vice versa.

  • Rob

   Op de begeleidende foto is toch heel goed een bord inrijverbod te zien. Hoe duidelijk wil je het hebben?

   Misschien wordt het tijd om een mobiele shredder naast zo’n verbodsbord te plaatsen. Het begint er aardig op te lijken dat de Zaanse automobilist zich van God noch verbod iets aantrekt.

 • Ineke

  Dan ben ik ook in de fout gegaan. Ik was in de veronderstelling dat het verbod doordat de Pollers de komende 4 weken vrij waren men van de Czrinastraat naar de Nicolaasstraat mocht rijden. Dat is dan geen duidelijke informatie.
  Sorry !

 • Egbert Visser

  Ik dacht of ik was in de veronderstelling zijn de bekende excuses maar het is heel simpel, er staat een bord verboden voor motorvoertuigen dus er is niets verwarrend aan, het mag niet.

  In de Czaar Peterstraat is het ook eens eenrichtingverkeer maar ook daar hebben veel automobilisten maling aan.
  Op de Peperstraat staan deze borden ook maar die zijn afgeplakt dus daar mag je wel inrijden.
  Dus haal die verkeersregelaars weg bij dat zebrapad in de Peperstraat en zet op de Czaar Peterstraat in of laat handhaving controleren en bekeuren.

 • Kaatje

  Dit komt niet overeeen met het artikel van 11 december .
  https://www.deorkaan.nl/poller-czaar-peterstraat-nog-4-maanden-naar-beneden/
  Het artikel van 11 december is mij toegestuurd via via en ik ben er daarom vanuit gegaan dat je weer langs de Vomar mag rijden voor aankomende vier maanden.

 • JK

  Het blijft allemaal nonsens. Je beperkt iemand die in de stad moet zijn met de auto, en het leidt alleen maar tot omrijden, ook voor bewoners. Bovendien is het altijd al flauwekul geweest met het inrijverbod, met de ingang van de Rozenhof parkeergarage aan de andere kant (voor sommigen) van het inrijverbod. Heel veel mensen rijden nu 3 tot 4 kilometer extra, alleen om een bekeuring te vermijden. Je moet het verkeer juist faciliteren met logische routes, en niet beperken met onlogische ingrepen, waarvan ik me altijd al afvroeg: HOEZO? Aan beide zijden kun je tot de poller of het bord rijden, of via de Vinkenstraat gewoon over de Westzijde. Dus uiteindelijk is alleen het stukje Peperstraat-Gedempte Gracht en hoekje Westzijde autoluw. Wat een succes van de anti-auto-lobby, met als resultaat irritatie en milieuvervuiling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *