Inverdan pas in 2021 klaar, tekort gaat naar €20 miljoen

Screen Shot 2014-10-11 at 10.00.39

Inverdan zou in 2018 af zijn, maar de einddatum is verschoven naar 2021. De grondexploitatie laat forse verliezen zien. Het was bijna € 19 miljoen – nu heeft de gemeente al €20 miljoen (precies: €19,91 miljoen) gereserveerd.

Het is niet allemaal kommer en kwel. De Rozengracht en Rustenburg zijn zo goed als klaar. De Gedempte Gracht ziet er met de nieuwe gevels (C&A, Douglas) weer verzorgd uit.

Ook bij de woningbouw lichtpuntjes: “De verkoop van woningen in aanbouw, zoals bij de projecten Zaanse Strip en Zaans Goed laat bemoedigende resultaten zien.”

Bij “De Zaanse Eilanden” geeft de gemeente voor het eerst zelfbouwkavels uit. Voor deze kavels zijn nu 176 geïnteresseerden. Op de naastliggende Aubade-strook komen ook 30 woningen.

De gemeente gaat de regels over het (her)gebruik van kantoren vereenvoudigen omdat men inziet dat er weinig nieuwbouw gerealiseerd gaat worden. Leegstand van winkels is wel een issue, vooral in het Rozenhof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>