“Gisteravond is de vriendelijkste patatbakker van Zaandam slachtoffer geworden van een gewapende overval.” Zo begint vaste klant Marvin zijn oproep om te doneren.

Met de vriendelijkste patatbakker van Zaandam doelt hij op de eigenaar van snackbar ’t Hoekje.

Hij werd gister rond 20:15 uur in zijn zaak overvallen door een man met een zwarte bivakmuts, waarbij medewerkers met een vuurwapen werden bedreigd en de dader er met de buit vandoor ging.

“Al jarenlang is snackbar ‘t Hoekje in Zaandam een drukbezochte en geliefde plek onder de Zaandammers om even een ‘vette bek’ te halen. Ik wil de eigenaar en het personeel van snackbar ‘t Hoekje een hart onder de riem steken en een geldinzameling doen, om zijn zuurverdiende gestolen geld deels of geheel terug te kunnen geven! Alle beetjes helpen! Doneert u mee?”

Hier vind je de pagina die Marvin heeft aangemaakt, zodat je kan doneren.

De politie is ondertussen op zoek naar getuigen van de overval.

“Op het moment van de overval, stond de eigenaar in de zaak. Het slachtoffer werd door een jongeman bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De eigenaar stond sigaretten af aan de overvaller die er daarna vandoor ging in de richting van de Prins Hendrikkade. De gealarmeerde politie maakte een zoekslag in de omgeving, een burgernet werd opgestart, echter resulteerde dit niet in een aanhouding.”

Het signalement: een man van 20 à 25 jaar oud, ongeveer 1,75 meter lang, gekleed in een zwarte jas met capuchon en een zwarte spijkerbroek. Hij droeg handschoenen en gezichtsbedekkende kleding.

“Heeft u informatie over deze overval? Heeft u vlak voor of na de overval misschien iets gehoord of gezien dat hiermee te maken kan hebben? Of slaat u aan op het signalement? Geef uw informatie dan door via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.”